ТЕРЗИЋ О НЕУСПЕШНОЈ ЈЕСЕНИ Нисмо испунили циљеве и извињавам се, одлазим кад не будемо шампиони

Нисмо испунили циљеве које смо сами зацртали и желим да се извиним најширој звездашкој јавности. И ми смо у клубу очекивали више и епилог свега је споразумни раскид сарадње са Бараком Бахаром, рекао је данас генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић.
2
Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"То је тако у фудбалу. Уговор је јасан, био је потписан на три године. Бахар има своју плату, имаће право да прима плату док не нађе нови посао, али није човек који жели да узме паре које није зарадио. Убрзо ће наћи клуб и тада ће престати обавеза Звезде да га плаћа. Најважније од свега је да се растајемо као пријатељи", истакао је Терзић на конференцији за медије.

Он је потом потврдио да је извесно да је близу договор са Владаном Милојевићем.

"Зато сам данас пред вама овде је желим да сутра имамо свечарски карактер и причамо о будућности. Моја одговорност је највећа, преузимам кривицу и први пут кад не будемо шампиони поднећу оставку, али исто тако све заслуге приписујем себи. Многи су заборавили где смо били 2014. године", поручио је Терзић.

Он се још једном осврнуо на овосезонски наступ Црвене звезде у Лиги шампиона.

"Мислим да је ове сезоне у Лиги шампиона била боља и квалитетнија, у свакој утакмици смо до последњег минута били активни. Нико од гледаоца није напустио стадион. Није ми добро када се сетим Бајерна и 0:6 када су људи напуштали стадион у 65. минуту. Никада Звезда није изгледала конкурентније, све ово причам као фудбалски човек, иако могу да ме демантују да смо узели један бод. Прихватам кривицу... Резултат је једино мерило", поручио је Терзић.

Генерални директор Црвене звезде је навео да се нада да ће клуб у јануару да растерети играчки кадар.

Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Звездашка јавност је сурова, не да време. Сведоци смо многих играча у прошлости који се нису снашли, а после су показали квалитет. Код нас очекују да одмах после десет дана буде Лионел Меси. Шериф Ндиаје је изгубио самопоуздање, доведен је као жеља Бахара. Време ће показати да ли је Бахар погрешио у жељи да се доведе Ндиајеа. Много ствари утиче да ли ће се играч снаћи, систем игре, саиграчи. Ндиаје има уговор, остаје сигурно, не може у јануару да промени клу б због УЕФА правила. Долази нови тренер, видећемо какав ће имати третман", рекао је Терзић.

Он је истакао да ће Црвена звезда и ове сезоне да освоји титулу у Суперлиги Србије.

"Десет година сам у Звезди, а и даље сваког дана учим. Преплиће се много интереса, Звезду стварно треба разумети да би је водио. Бахар је заволео Звезду, град Београд, искрено ми је жао што нисмо наставили сарадњу. Био је пројекат, али десило се што се десило. Прихватио је достојанствено, у складу са његовим људским вредностима. Свидело се то људима или не, Звездан Терзић је један од најуспешнијих функционера у историји Звезде. Паметни људи су свесни колико је комплексно водити Звезду. Време је пред нама, постоји процедура да ако неко помисли да може боље, склонићу се. И ове године ћемо освојити шампионску титулу. Освојићемо осму титулу", изјавић је Терзић.

Терзић је прокоментарисао и одлуку Европског суда правде, који је пресудио да су незаконити прописи Европске фудбалске уније (Уефа) и Међународне фудбалске федерације (Фифа) који забрањују клубовима да се прикључе Суперлиги.

"Став Звезде је јасан, ми не желимо ништа да радимо и преговарамо што није у складу са УЕФА-ом. Имамо добре односе, прави је модел ово што практикује УЕФА. Не интересује нас Суперлига", истакао је генерални директор Црвене звезде.

Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Он је навео да није задовољан како је изгледала одбрана "црвено-белих".

"То је резултат честог мењања најбољег тима. Када ставимо на папир, имали смо велики број штопера, трљали су очи звездаши када смо довели Драговића, Спајић је био репрезентативац, опоравак је трајао дуже него што се очекивао, па смо довели Ђигу. Скаутиран је, имамо озбиљне разговоре око Ђиге и биће велики трансфер. Прототип је модерног трансфера. Глазер остаје сигурно, презадовољни смо с њим и он остаје. Борјан је у Словану, Звезда га плаћа делимично. Све зависи од Милојевића и његове одлуке", додао је Терзић.

Он је поновио да млади фудбалери Црвене звезде Јован Мијатовић и Коста Недељковић нису на продају.

"Мијатовић и Недељковић нису на продају. То смо рекли заинтересованим клубовима. Имамо преговоре и интересовање за Глазера, Олајинку, Стаменића, Иванића, Букарија, Красоа.. Има озбиљних разговора. Неће бити продат нико чији одлазак угрожава освајање шампионске титуле. Убеђени смо да ће Недељковић и Мијатовић вредети много више него данас. Они нису на продају и не желимо да причамо о томе. Драговић остаје у клубу, капитен је и вођа тима", закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести