ТЕРЗИЋ СУМИРАО СУМОРНУ ЈЕСЕН Бахар није имао среће, Партизан су гурале судије

Иако је то урадио на крају јесењег дела сезона, генерални директор ФК Црвене звезда, Звездан Терзић још једном је направио анализу првог дела шампионата у којој црвено-бели нису испунили циљеве како на домаћој тако и на међунардној сцени. Све је кулминирало сменом на тренерској клупи, растанком са Бараком Бахором и доласком Владана Милојевића.
s
Фото: Youtube printscreen/ SportalRS

-  Резултати су једино мерило квалитета. Ако Звезда има бод мање од неке екипе, неке ствари нису добре. Да будемо реални, Бахару се све свело на две утакмице. Да смо материјализовали бољу игру у Берну и против Партизана, ми бисмо данас имали пет бодова више и зимовали у Европи, али му је и срећа окренула леђа. Неке ствари нису функционисале на најбољи начин, очигледно да странцима треба времена да се адаптирају на наше услове - рекао је Терзић за "Спортал" и додао:

- Не кажем да је Бахар потценио лигу, али није разумео свлачионицу и наш карактер и менталитет. Комуникација је била одсутна са играчима и то је наишло на њихово исчуђавање. Могуће да у иностранству не морате тако, али знате код нас да детету морате пет пута да кажете да би шести пут урадио. Хвала му што је био храбар, гурнуо је младе играче, Звезда има много већу тржишну вредност него пре њега.

Признао је да га је Партизан изненадио.

- Када победиш 13 утакмица заредом то заслужује поштовање. Изненадио ме Партизан због те серије, јесте се мучио и био погуран судијама у многим утакмицама, али морам да одам призанање Дуљају и играчима. Први пут у последњих 10 година су били ослобођени европских утакмица, фокусирани само на лигу и спремали су се од суботе до суботе, док је нама упало шест јаких мечева у Лиги шампиона и одвлачили пажњу. Направили смо киксеве, Партизан је то искористио - закључио је Терзић.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести