Терзић: Титула и Куп циљ, Дегенек близу Ал Хилала

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да нема опуштања у клубу због велике предности у односу на Раднички и Партизан и да су одбрана титуле првака и Куп Србије главни циљ.
zvezdan terzic tanjug ahiva
Фото: Танјуг архива

"Рекли смо играчима да су циљеви и очекивања иста за 2019. годину. Звездина лествица је висока, кроз целу историју је тако било, тако да одбрана титуле и освајање дупље круне остаје циљ. Имамо добру предбост, али се не опуштамо и не потцењујемо Партизан и Раднички. Чека нас тешка борба", рекао је Терзић новинарима на почетку припрема.

Он је открио да је Милош Дегенек близу одлуке да пређе у саудијски Ал Хилал за три милиона евра.

"Јуче смо разговарали, има фантастичну понуду из Саудијске Арабије. Фокусиран је на Азијски куп, али мислим да је близу да прихвати понуду у наредних неколико дана. Све иде у том правцу. Зато смо довели Милуноцића. Ако Дегенек оде, Савић остаје, са њим је договорена нова сарадња".

Сигурно остаје и голман Милан Борјан, с тим да ће имати виша примања, потврдио је он.

"Могуће је да ће Родић отићи до краја јануара. Ту је Терзић, заслужио је шансу... Звезда живи од продаје играча, да их доводи јефтино, а даје скупо", поручио је Терзић и најавио да би, због мањег броја мечева у другом делу, могло да оде око пет фудбалера са мањим улогама.

Према његовим речима вероватно неће бити долазака како се не би гомилао играчки кадар.

"Евентуално ако буде већих одлазака може да се деси да доведемо неког. 

Размишља се о неким играчима, постоје спремна решења. Биће миран прелазни рок", навео је он, додајући да у екипи остаје Ерик Јирка, исто као Ел Фарду Бен, Марко Марин, Ричмонд Боаћи и Борјан за које су одбијене понуде.

Црвено-бели ће у Београду радити до недеље када путују у словеначку базу Терме Чатеж, а онда од 26. јануара до 9. фебруара биће у турској Анталији.

Заказане су и пријатељске утакмице против аустријског Вакера (27. јануар), Аустрије (30. јануар), Лудогореца (2. фебруар), Работничког (5. фебруар) и Марибора (8. фебруар). 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести