Терзић: Звезда стварује циљеве, нисмо на терету државе

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је данас да клуб остварује постављене циљеве по питању резултата, финансија и инфраструктуре.
terzic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"Наставили смо с даљом финансијском стабилизацијом клуба, лиценцу Уефе добијамо у року, редовно измирујемо све обавезе, успешно решавамо старе наслеђене дугове. Организовали смо се тако да сами обезбеђујемо новац за функционисање клуба", рекао је Терзић на седници Скупштине клуба у Београду.

Како је навео, проблем функционисања Црвене звезде је јасно дефинисан.

"Ако хоћемо добар спортски резултат, с обзиром да имамо расходе у износу од око 30 милиона евра, а сигурне приходе од само 5,2 милиона евра (од Газпрома четири и 1,2 од Телекома), разлику од 25 милиона евра морамо сами обезбедити из веома несигурних извора прихода, а то су трансфери играча и бонуси од УЕФА такмичења. Већ шест година смо успешни у томе и доказали смо да ова управа има капацитет да тако настави и у будућем периоду", рекао је Терзић.

Он је истакао да Звезда 90 одсто прихода остварује из иностранства.

"Нисмо на терету државе и пореских обвезника, функционишемо искључиво преко рачуна - без сиве зоне, и са задовољством на име пореза уплаћујемо новац у буџет Републике Србије.Оно што је такође важно и што хоћу да истакнем, јесте да смо коначно решили дуг према Агробанци", нагласио је председник Звезде.

Он је додао да клуб пету годину заредом послује финансијски позитивно.

"То значи да смо сваке године до сада више зарађивали него што смо трошили. То мора бити наш циљ и у наредном периоду. Много смо уложили у инфраструктуру и наставићемо да улажемо. Преко седам милиона евра до сада је уложено у стадион и објекте око стадиона. Све из текућег пословања, без динара задуживања. У овој години смо реновирали западну трибину са свим пратећим садржајима, а завршавамо и нову зграду за теретану, медико блок и дневни одмор играча", истакао је Терзић.

Он је поручио и да је Омладинска школа велики понос клуба и да ће наставити и даље да улажу у њу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести