Тежак пораз немоћних Новосађана

Ни најстарији навијачи Војводине не памте овакав дебакл и тежак пораз новосадских фудбалера.
Ј. Грлић/Немања Суботић (Војводина) у дуелу са фудбалерима Спартака
Фото: Ј. Грлић/Немања Суботић (Војводина) у дуелу са фудбалерима Спартака

Фудбалери Спартак одржали су Новосађанима праву лекцију, сваког тренутка “плави голубови” знали су шта хоће и како то да ураде, а обезглављена екипа Војводине деловала је потпуно немоћно.

Од почетка уткамице било је јасно да Новосађани, лишени помоћи двојице вероватно најбољих играча у досадашњем делу првенства - Малбашића и Планића, пред собом имају изузетно тежак посао. Спартак је од првог судијиног звиждука показао да је дошао да игра фудбал.  

Истина, прва је запретила Војводина, али је њен дуги напад у 7. минуту окончан без шута на гол. Прву у серији грешака, Бразилац Роланд де Силва Алвеш направио је када је као последњи играч одбране изгубио лопту, али је статива спасла  црвено-беле и голмана Роцкова.

Играло се веома динамично, а Спартак је високим пресингом константно ометао игру домаћина и стизао у изгледне ситуације. У 16. минуту сјајну прилику имао је Николић, али је Роцков био бржи и отклонио опасност.

Војводина једноставно није добро функционисала, пуно су грешили најискуснији играчи и то је морало да се одрази на резултат. У 33. минуту једну на око безазлену ситуацију јако лоше су одрадили Алвеш и голман Роцков, а капитен Спартака Ивановић све то је испратио и без по муке довео госте у вођство. У наставку је уследио потпуни потоп црвено-белих. На полувремену тренер Ванић у свлачионици је оставио индипондираног Алвеша, на место штопера прекомандовао Вукасовића, а у игру увео новајлију Јовановића. Међутим, већ у 52. минуту Филип Бабић је несмотрено и безпотребно оборио Аранђела Стојковића у шеснаестерцу, а арбитар Вујовић показао на белу тачку. Сигуран реализатор био је Немања Николић који је дуплирао предност гостију.

И у 55. минуту могао је Спартак да постигне гол, али је Роцков осујетио покушај Хајдина. И четири минута касније чувар мреже Новосађана сјајно је интервенисао када је Николић био сам испред њега. Међутим, у 69. минуту севнула је контра Суботичана, Главчић је одлично центрирао, а капитен Ивановић са само два-три метра главом сместио трећи пут лопту у гол Војводине. Тада су навијачи почели да скандирају "управа напоље" па је и одред специјалаца морао да заузме место испред свечане ложе стадиона Карађорђе.

И док су се навијачи бунили због оног што су гледали, Стефан Михајловић је грубо срушио једног од играча Спартака и зарадио црвени картон. Било је јасно да бодови одлазе у Суботицу, али Спартак је "осетио крв" и то желео потпуно да искористи и докусури домаћина.


Ванић: Ништа није функционисало

По завршетку утакмице у којој је Спартак до ногу потукао екипу Војводине, помоћни тренер Суботичана Саво Павичевић био је веома задовољан и кратак.

- Искористили смо све индивидуалне грешке које су играчи Војводине  чинили и на крају рутински забележили високу победу. Наши играчи послушали оно што им је шеф Веселиновић пре утакмице рекао, одиграли перфектно утакмицу и борили се током свих 90. минута.

Ненад Ванић, шеф стручног штаба Војводине, није био расположен, а овако је оценио сусрет.

- Ово је несвакидашњи и јако тежак тренутак за клуб величине Војводине. Нисмо размишљали да можемо да изгубимо на овакав начин, али се то догодило. Грешке су утицале на несигурност у нашој екипи и појединцима је требало пуно времена да се од њих опораве. У наставку смо направили неке измене, веровали смо да ће Спартак бранити гол предности, али ништа није функционисало. Најлакше је туговати, а ми морамо да будемо јаки и да издржимо ово што нас је снашло, да подигнемо главе и видимо да ли можемо да изађемо из ове ситуације. 


У 81. минуту уследила је још једна кардинална грешка црвено-белих, овог пута учинио је то Лакићевић, па Николићу није било тешко да постигне свој други а четврти гол за "голубове".

Тачку на утакмицу феноменалним голом са преко 20 метара ставио је резервни играч Спартака Бојан Чечарић који је шутирао брилијантно, а Роцков није имао баш никакве шансе да тај ударац укроти.

А. Предојевић

Војводина - Спартак 0:5 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1000, судија: Вујовић (Нови Сад), стрелци: Ивановић у 33. и 69. Николић у 53. (из пенала) и 81. и Чечарић у 89. минуту. Жути картони: Алвеш, Вукасовић, Јовановић (Војводина). Црвени картон: Михајловић (Војводина у 71. минуту)

ВОЈВОДИНА: Роцков 6, Лакићевић 5, Алвеш 6 (Јовановић 5), Бабић 5, Бурековић 5,5, Вукасовић 5,5, Јованчић 6, Бемпах 5 (Живковић), Месаровић 5 (Нешковић), Суботић 5,5, Михајловић 5.

СПАРТАК: Остојић 7, Симура 7, Јоцић 7 (Главчић 7,5), Керкез 7,5, Хајдин 7,5, Савковић 7 (Чечарић 7,5), Абаз 7 (Дунђерски), Стојковић 7,5, Радовановић  7, Николић 8, Ивановић 8.


Резултати и стрелци Суперлиге: Земун - Бачка 1:1 (Ласицкас 37 - Шарац 89), Вождовац - Мачва 0:2 (Матић 14, Гемовић 90), Младост - Борац 4:1, Напредак - Јавор 2:1, Раднички - Радник 2:2, Војводина - Спартак 0:5 (Ивановић 33, 69, Николић 54 пенал, 81, Чечарић 88).

Јуче: Рад - Чукарички 0:1 (Мудрински 65)

Сутра: Црвена звезда - Партизан (19 сати).

Табела: Црвена звезда 15 бодова, Војводина 15, Вождовац 14, Спартак 14, Раднички 14, Партизан 12, Спартак 11, Чукарички 10, Напредак 10, Мачва 9, Земун 8, Младост 8, Рад 7, Радник 6, Јавор 4, Бачка 4, Борац 0.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести