Тореира у Арсеналу, Марез у Манчестер Ситију

ЛОНДОН: Уругвајски фудбалски репрезентативац Лукас Тореира ново је појачање Арсенала, саопштио је клуб из Лондона, док је алжирски фудбалски репрезентативац Ријад Марез званично је прешао у Манчестер Сити из Лестера за 60 милиона евра.
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Везни фудбалер стигао је из Сампдорије у Арсенал у трансферу вредном 30 милиона евра. Тореира је наступио на свих пет утакмица репрезентације Уругваја на Светском првенству у Русији и био један од најзаслужнијих за пласман у четвртфинале, где су поражени од Француске.

Менаџер Арсенала Унаји Емери изјавио је за клупски сајт да се веома радује доласку младог Уругвајца.

„Лукас је веома талентован фудбалер. Пружао је одличне партије претходне две сезоне у дресу Сампдорије, а на Мундијалу је потврдио да се ради о квалитетном играчу који има јос могућности за напредак. Придружиће нам се почетком августа када се врати са зашлуженог одмора“, рекао је Емери за клупски сајт.

Лукас Тореира је поред Сампдорије наступао за Монтевидео Вондарерс и Пескару. 
За репрезентацију Уругваја до сада је наступио осам пута.

Марез је након што је прошао лекарске прегледе, потписао петогодишњи уговор са шампионом Енглеске и задужио опет дрес са бројем 26.

Крилни нападач није кријо одушевљење након преласка у Манчестер Сити.

"Гледање из далека било је задовољство. Менаџер Гвардиола посвећен је нападачком фудбалу, што је савршено за мене. Игре Ситија прошле сезоне биле су изванредне и желео сам да будем део тога. Мислим да можемо и наредних година бити успешни, као и да ће се моја игра још више развит", рекао је Марез на представљању.

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

То је био други покушај "грађана" да доведе крилног нападача, пошто у јануарском прелазном року челници Лестера нису прихватили понуду, након чега је играч штрајковао.

Марез је у Лестеру провео четири године и за то време одиграо 179 утакмица, постигао 48 голова и био један од најзаслужнијих за сензационално освајање титуле.

Наступао је још и за Авр и Кимпер.

За репрезентацију Алжира забележио је 39 наступа и постигао 8 голова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести