Тошић: Дали смо све од себе, судија је могао да свира пенал за нас

Фудбалер Партизана Зоран Тошић каже да Партизан у сусрету са Манчестер јунајтедом није имао среће и да је мало надостајало да црно-бели изборе бољи резултат.
tosic levo, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

"Одиграли смо добро, без обзира што смо играли против фаворита у овој утакмици. За разлику од неких претходних утакмица, где нешто може да нам се пребаци, овог пута то нико не може. Момци су дали све од себе, дали су максимум, стварали шансе, покушали да изједначе. Можда је судија могао да свира и тај пенал, то би нам помогло. Нажалост није, то би нам много помогло, али идемо даље. Трудићемо се да будемо бољи у наредној утакмици", изјавио је Тошић.

Искусни везиста каже да остаје жал за пропуштеним шансама.

"Као што сам рекао, некад стварно јавност и публика имају право да приговоре. Не можемо сваку утакмицу да одиграмо на врхуннском нивоу. Данас смо у првом полувремену били дефанзивнији, играли смо у блоку, играли смо против екипе која игра брзо, има брзе нападаче и морали смо да будемо "плитки". Играли смо тимски, после примљеног гола смо се отворили, кренули да стварамо шансе, имали смо неколико лепих прилика, али нажалост, нисмо постигли погодак. На крају, мислим да је публика уживала, да је то био спектакл, криво ми је што нисмо извукли бар бод", додао је Тошић.

Остаје дилема зашто судија није свирао пенал за црно-беле у 67. минуту.

"Знали смо да шпански судија мање трпи грубу игру, да ће свирати више фаула. Био сам близу Милетића када је ударио лопту главом, мислим да је био пенал, то сам потврдио када сам касније погледао видео снимак. Комотно је могао да покаже на пенал, мислим да би то било заслужено после свега", закључио је Тошић.

Милетић: Хвала сјајној публици, играћемо овако и у Манчестеру

Дефанзивац Партизана Немања Милетић поручио је да је било велико задовољство играти у сјајној атмосфери против клуба какав је Манчестер јунајтед. Он је скривио пенал у 43. минуту, али је после меча рекао како је судија мирне душе могао да досуди најстрожу казну и у корист Партизана.

"На крају, гледа се резултат. Мислим да не треба много да жалимо. Показали смо се као тим, пресуди је један пенал. Сад сам погледао видео, мислим да смо оштећени за пенал. Била је чиста рука. Али шта да се ради... Гледао сам податке, имали смо девет корнера, друго полувреме нисмо пали, мислим да смо били бољи од Манчестер јунајтеда. Видели смо да можемо да играмо са њима. Поносан сам на тим. Не знам шта бих друго могао да кажем осим да ћемо овако играти и у Енглеској", поручио је Милетић.

Каже да је била велика част играти пред сјајним навијачима Партизана којима се захвалио на подршци.

"Хтели смо да пробамо неке ствари, морали смо да смиримо главу, била је велика еуфорија пре меча. Видели сте да смо се добро носили са једним од највећих клубова на свету. Хтео бих још једном да похвалим ову феноменалну публику. Невероватан је осећај, сваки фудбалер сања да игра у оваквој атмосфери".

Убеђен је да Партизан може до нокаут фазе у Лиги Европе.

"Из пораза може доста тога доброг да се извуче. Не можемо да вратимо време. Сигуран сам да ће у наредним утакмицама да нам се врате ове промашене прилике", рекао је Милетић.

Урошевић: По шансама, заслужили смо макар бод

Дефанзивац Партизана Слободан Урошевић каже да Партизан није разочарао на утакмици Лиге Европе са Манчестер јунајтедом.

"Одиграли смо добру утакмицу, пружили смо навијачима добру представу. Много шанси, морало је да буде више голова. Борили смо се, било је неизвесно до самог краја, навијачи су то препознали и наградили нас овацијама на крају", каже Урошевић.

Каже да су црно-бели дефинитивно пропустили добруу прилику да остваре много бољи резултат.

"Свакако остаје жал за резултатом. Глупо је сад говорити требало је да победимо и слично. Све је то фудфбал, али мислим да смо по шансама и приказаном заслужили макар бод. Сјајан је осећај играти против Јунајтеда, вудели смо сви какви су то играчи и какав је то клуб. Све је било супер, и овај амбијент, све је било савршено", закључио је фудбалер Партизана.

(Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести