Тошић добио позив; Муслин: Молдавија најважнија

Квалификације за пласман на Мондијал у Русији ближе се завршној фази, фудбалску репрезентацију Србије очекује веома битан двомеч, против Молдавије у Хумској (2.септембар, 18 часова) и Републике Ирске у Даблину (5. септембар).
muslin1, fonet aleksanadra barda
Фото: Slavoljub Muslin, foto: FoNet/Aleksandar Barda

Наш национални тим захваљујући бољој гол разлици има лидерску улогу у Групи Д, што свакако доприноси ведром амбијенту који влада у табору репрезентације.                    

Селектор Славољуб Муслин је одмах новинарима  саопштио да је списак допуњен са још једним именом.

„Новост је да смо Зорана Тошића прикључили екипи јер је пронашао клуб. Има обавезу, промоцију у Партизану, али стиже на први тренинг. Много значи за екипу чији је саставни део“, рапортирао је Муслин, које је пре неколико дана позвао и Радоју уместо повређеног Фејсе.

Пажња је усмерена на дуел са Молдавијом у којем немамо избора, неопходна нам је победа.

„У добром расположењу смо. Ове две утакмице су врло важне, као и све остале. Полазимо од принципа да нам је прва најбитнија. Унапред добијене утакмице су најтеже. Тамо смо победили са 3:0, али првих 15 минута смо имали мало проблема. Сву концентрацију и сав рад усмеравамо на тај дуел“, најавио је Муслин.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda


Поздрав за Љајића и Тадића

По устаљеној пракси, селектор Муслин је у холу хотела са члановима свог штаба дочекивао играче. Највећу пажњу медија привукао је долазак у Пазову повратника у редове репрезентације Адема Љајића, који је био добро расположен.

„Добродошао, одавно те нису видели па си свима најинтересантнији. Честитам због гола у дресу Торина“, рекао му је Муслин, уз срдачан загрљај.

Имао је селектор кратак коментар када се појавио међу последњима и Душан Тадић, најбољи наш играч у овим квалификацијама.

„Кажу да најбољи увек долазе последњи“, казао је селектор.


Указао је селектор и на позитиван тренд који се шири у редовима репрезентације.

„У односу на претходна окупљања, више наших играча сада добија минутажу у клубовима. Стојковић је одлично бранио у вечитом дербију и против Видеотона. Били смо све време у контакту, само је било потребно да пронађе клуб и сада је већ у одличној форми. Митровић сваки пут када улази даје голове, задовољан сам како игра, како тренира, како је мотивисан. Љајић је исто дао гол, зато је и добио позив, моји сарадници и ја сматрамо да га је заслужио.“

Због лошег стања терена на Маракани  утакмица ће се играти у Хумској.

„Надам се пуном стадиону, имали смо добре резултате, наш клупски фудбал је на добром путу, Звезда и Партизан су се квалификовали за ЛЕ и надам се да ће ова позитивна фудбалска атмосфера да нам помогне да остваримо добар резултат. Верујем да промена стадиона неће утицати на атмосферу и мотивацију наших играча“, рекао је Муслин.

З. Рангелов

Капитен Бане Ивановић мисли само на Молдавију

Капитен Бранислав Ивановић увек се труди да реално сагледа актуелни тренутак у којем се налази репрезентација. Ништа се није променило ни пред окршаје са Молдавијом и Ирском.

Фото: Bane Ivanović, foto: FoNet/Aleksandar Barda

„Поглед на табелу говори да смо апсолутни фаворити, треба да ту улогу прихватимо и све да урадимо да добијемо тај меч, а онда да се окренемо дуелу са Ирском. Ми за сада треба да се фокусирамо само на прву утакмицу. Мислим да је много битна за самопоуздање,а биће нам тада лакше и у Даблину. Свака утакмица је сада одлучујућа. Много детаља, много ситница има и под притиском многи неће приказати лепршаву игру. Морамо да освојимо довољан број бодова за пласман на Светско првенство“, јасан је Ивановић.

Успех вечитих у Лиги Европе могао би да подигне и ниво интересовања за национални тим.

„Надам се да ћемо имати подршку навијача и да ћемо продужити ову еуфорију у нашем фудбалу. То је много битно за наш народ, велики успех оба клуба. Наравно, ми сви верујемо у наше клубове и екипе да могу да ураде нешто више, али ово реално можда нису ни сами очекивали. Надам се да ће се та еуфорија одразити и на нас и да ћемо остварити добар резултат.“

Капитен се вратио на утакмицу са Молдавијом.

„Кроз медије провејава да је та утакмица већ добијена, ја не мислим да ће бити лако да је решимо у нашу корист. Сви знамо колико изненађења има у данашњем фудбалу. Молдавци су у првој утакмици у првих 20 минута били равноправни са нама. Треба тога да се сетимо. Биће тешко, они немају шта да изгубе, а ми морамо да будемо на свом максимуму. Не верујем да ће нама мотивација бити проблем“, констатовао је Ивановић.

З. Р.

Адем Љајић: Могу да помогнем

Одличне партије у Торину вратиле су Адема Љајића у репрезентацију. Селектор Муслин у финишу квалификација за СП проценио је да му офанзивни везиста може помоћи на путу до руске визе за Мондијал.

„Хвала на добродошлици, ужелео сам се свега, новинара нисам, али добро. Срећан сам због повратка, на мени је да оправдам ту шансу и да се најпре на тренинзима покажем добро“, био је у центру пажње свих медија у Пазови Адем Љајић.

Признаје да му је одсуство из националног тима тешко пало.

„Сигурно ми није било лако, али репрезентација је правила добре резултате тако да се показало да може и без мене и без било кога. Пратио сам све и срећан сам због добрих партија и освојених бодова. Сада сам опет са саиграчима и надам се да ћемо наставити у одличном ритму.“

Прошли повратак у репрезентацију, код селектора Друловића, догодио се баш пред гостовање у Даблину.

„Можда је то добар знак, прошли пут смо победили са 2:1, надам се да ћемо и овога пута. Мислим да смо на добром путу да све зацртане циљеве испунимо и надам се да ћу ја помоћи у томе.“

Фото: Adem Ljajić i Slavoljub Muslin, foto: FoNet/Aleksandar Barda

Први испит је Молдавија.

„Гледао сам нашу утакмицу на гостовању Молдавији. Данас сви играју фудбал и све треба схватити озбиљно. Мислим да смо ми доста квалитетнији и то смо показали у првој утакмици када смо победили. Надам се да ћемо остварити добар резултат.“

Сезона у Торину, који предводи тренер Синиша Михајловић, је одлично кренула и за Љајића.

„Задовољан сам почетком сезоне, до сада сам одиграо три утакмице, једну у Купу, и дао два гола. У доброј сам форми и физички сам спреман. Као што сам већ рекао, надам се да ћу успети да помогнем репрезентацији. Миха је, а то сам рекао за италијанске новине, најбољи тренер у италијанском шампионату, по мом мишљењу.Јако сам срећан што сарађујемо. Нисмо причали много о репрезентацији пошто је било пуно посла у Торину.“

Остаје непознаница на којој ће позицији Адем заиграти у дресу Србије.

„То је питање за селектора. На којој год позицији да играм даћу све од себе. У Торину играмо у формацији „ 4-2-3-1“ и играм иза Белотија, то је нека моја природна позиција, али није ми непозната ни улога по страни. На селектору је да одлучи“, казао је повратник у репрезентацију Адем Љајић.

З. Р.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести