Тоти напустио Рому после 30 година

РИМ: Легендарни капитен Роме Франческо Тоти поднео је оставку на место директора клуба и напустио клуб у коме је провео тачно три деценије.
Frančesko Toti foto: Youtube/prinscree
Фото: Youtube Printscreen

Тоти је образложио да одлази јер му председник Џејмс Палота није дао улогу да одлучује у оперативном смислу, односно сматра да га челници клуба све време држе "са стране".

"Дуго сам размишљао, одлука је тешка. Рећи ћу да није само моја кривица, али морао сам да поднесем оставку, иако сам се надао да није неопходно. Стигао је болан дан за мене", рекао је Тоти на ванредној конференцији за медије.

Тоти замера управи на томе што ниједног тренутка није могао да пружи велики допринос.

"Прва година је била таква да сам пристао, али сам у другој схватио да не желим да будем део тога", поручио је Тоти, додавши да је пуно обећања добио, али да никада нису испуњени.

Тоти је прошле сезоне радио заједно са Рамоном Монћијем у спортском делу, али по повратку Шпанца у Севиљу није добио улогу какву је желео.

Несугласице са Палотом трају још од 2017. године када је практично био приморан да оде у играчку пензију, слично као што недавно није понуђен нови уговор његовом бившем саиграчу и великом пријатељу Данијелеу Де Росију.

Тоти је у Роми био од 1989. године и срушио бројне рекорде, највише утакмица је одиграо у том дресу (786) и дао највише голова (307).

 

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести