НЕСРЕЋА НА ТЕРЕНУ У ФРАНЦУСКОЈ Фудбалер Бордоа у коми након повреде главе на утакмици

Нападач француског друголигаша Бордоа Алберт Елис (28) налази се у индукованој коми након озбиљне повреде главе коју је задобио на утакмици против Генгана у суботу.
3
Фото: Youtube Printscreen/KID REPORTER | Alberth Elis | Honduras

Елис се 40 секунди након почетка сударио са дефанзивцем Генгана Донатјеном Гомисом.

Иако се Гомис брзо опоравио, репрезентативцу Хондураса је указана лекарска помоћ на терену, пре него што је одвезен у болницу где је подвргнут операцији у суботу увече.

"Алберт Елис је претрпео трауму главе због чега је стављен у индуковану кому. Пратићемо развој његовог здравственог стања у болници наредних дана. У овом тренутку још увек је немогуће рећи било шта о његовим виталним функцијама", навео је фудбалски клуб Бордо у саопштењу, преноси Франс 24.

Додаје се да је формирана  јединицу за психолошку подршку Елисовим саиграчима и клупском особљу "у овим тешким временима".

Репрезентација Хондураса је на платформи X објавила поруку подршке Елису под надимком „Ла Пантерита“ (Мали пантер).

"Храброст и снага Алберт Елис...Пантерита, ти си ратник који зна да се бори. Хондурас је уз тебе", наводи се у поруци.

Многи играчи, укључујући Килијана Мбапеа, и француски фудбалски клубови такође су од суботе увече преплавили друштвене мреже порукама подршке.

Елисов колега из Хондураса Луис Палма скинуо је дрес Селтика након што је данас постигао трећи гол за шкотског шампиона против Мадервела и открио поткошуљу са натписом: "Фуерзас Елис" (Имај снаге, Елис).

Елис је стекао име са Хјустоном у МЛС пре него што се преселио у Европу 2020. године када је прешао у португалску екипу Боависта, а затим у Бордо 2021.

Од свог међународног дебија 2014. године, Елис је одиграо 64 утакмице за Хондурас и постигао 13 голова.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести