Трбојевић за прву радост Кањижанки

Након убедљивог пораза у првом колу на гостовању у Суботици, Кањижанке су на домаћем терену доживеле прву радост минималном победом над гошћама из Земуна.
d
Фото: Dnevnik.rs

У првом делу поред борбености играчица оба тима највреднији су помена шутеви из прекида са 30 метара, Иване Трбојевић у 42. и Милане Кнежевић у 43.минута, али су оба била непрецизна завршивши тик поред стативе и изнад пречке.

После одмора игра је живнула, када је у редовима гошћи Милицу Поповић одменила агилна Јована брусин. Она је у 51.минуту имала прву прилику, шутирала, али је Тања Ђапић одбранила одбивши лопту која се од стативе одбила у корнер. У 58.минуту радост домаћинима донела је Ивана Трбојевић, која се на одличну асистенцију Милане Кнежевић убацила у казнени простор И искоса са леве стране са 12 метара ниском лоптом погодила дужи угао, а чуварка мреже Земуна само је лопту испратила погледом.

Гошће су заиграле агресивније после примљеног гола и у више наврата запретиле домаћој одбрани, која је успела да одоли нападима. Брусин је у 67.минуту искоса са десне стране шутирала, међутим, са гол линије спасила је Маријана јанков. Десет минута касније опет је покушај Јоване Брусин сигурном интервенцијом осујетила голманка домаћих. У 77.минуту опет је на искупењу била Ђапић, одбранивши пројектил Жељке Белован из прекида са 25

метара. У самом финишу утакмице Ђапић брани о шут Николине Батинић, тако да су Кањижанке сачувале победу и читав плен.

ТСЦ - Земун 1:0 (0:0)

КАЊИЖА: Стадион Потисја, без гледалаца. Судија: Зорана Стоиљковић (Нови Сад). Стрелац: Трбојевић у 58.минуту. Жути картони: Јелача, Шоти (ТСЦ), Батинић, Чолић и Брусин (Земун).

ТСЦ: Ђапић, Дрибњак (Бртадић -), Кнежевић, Балаж, Шоти, Јелача, Силуши, Трбојевић (Кецман -), Кричак, Јанков, Кермеци.

ЗЕМУН: Шипетић, Јовановић, Кљајић (Максимовић -), Благојевић, Поповић (Брусин), Андрић (Софроновић -), Чолић, Батинић, Марјановић, Стокић (Хост -), Белован.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести