ТРЕНЕР ГОЛМАНА БОШКО КНЕЖЕВИЋ  Одлазак у Јапан – пун погодак

НОВИ САД: Тренер голмана Бошко Кнежевић током протеклих празника дошао је на одмор у Нови Сад.
1
Фото: Приватна архива

Протеклих шест месеци провео је у Јапану, у клубу Оита Тринита, члану Yеј лиге, где је радио у омладинском погону.

- На позив старих спортских пријатеља, на челу са Уки Тестетуром, отишао сам у Јапан. Једини сам странац у клубу и сада знам да је тај ангажман за мене био пун погодак. Задовољан сам условима за рад и квалитетом живота у овој далекоисточној земљи. Врло брзо сам се адаптирао на другачију културу. Долазак кући искористио сам не само за одмор, већ и за то да на семинару обновим УЕФА лиценцу - објаснио је Кнежевић, који иза себе има успешну голманску каријеру у Кабелу, Војводини и Цементу, као и тренерске ангажмане у Новом Саду, Бурирам јунајтеду, Војводини, Убон Јунајтеду, Обеу и Кабелу.

По Кнежевићевим речима, већина клубова из Yеј лиге, осим довођења страних играча, велику бригу води и о омладинском погону.

- У Оита Тринитију рад с млађим категоријама подређен је првом тиму. Игра се у истом систему, како би играчи кад стасају могли да конкуришу за најбољи састав, па је наш рад веома битан за клуб који има нешто мањи буyет од оних најпознатијих. Послодавци су и те како задовољни резултатима . Омладинци су сезону завршили на четвртом месту, док је први тим, у конкуренцији 18 екипа, на високој седмој позицији.

Иако се налази далеко од куће, Кнежевић помно прати збивања у српском фудбалу.

- Редовно се чујем с људима из Кабела, клуба из којег сам и отишао у Јапан. Драго ми је што су као новајлије у Првој лиги наставили с даљим успоном клуба. За мене то није никакво изненађење, јер знам да је, захваљујући труду и упорности људи из управе и стручњака, екипа одлично селектирана и изврсно вођена од тренера Зорана Васиљевића. Желим Кабелу на пролеће пуно среће и надам се да ће остварити зацртани циљ - улазак у Суперлигу - поручио је Бошко Кнежевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести