Тренер Војводине Ђорђевић: Појачаћемо тактички рад   

МАРИБОР: Фудбалери Војводине су у првој утакмици на припремама у Словенија савладали Сласк(1:0), да би у другој доживели пораз од Марибора (1:4).
с
Фото: А. Предојевић

- Марибор је заслужено победио и, осим његове игре, ништа друго не бих да коментаришем, у односу на оно што се дешавало на терену – рекао је тренер Воше Славољуб Ђорђевић. – Извео сам два различита састава, јер  нисам хтео да ризикујем с најјачом екипом. Домаћин је у завршној фази припрема, пошто већ 8. јула игра утакмицу првог кола квалификација за Лигу конференције у Јерменији и видело се да је далеко спремнији од нас. Рекао сам то после дуела с Пољацима, поновићу то и сада - резултати у контролним утакмицама нису ми у првом плану, али, ипак, није свеједно када се изгуби утакмица. Не могу да кажем да нам је овај пораз добро дошао, урадићемо детаљну анализу, појачаћемо тактички рад, јер нам је он најбитнији и сигуран сам да ће у скорије време момци да буду прави.

У првих 45 минута Новосађани нису успевали да повежу конце, Марибор је био много бољи, мада треба истаћи да је у стартној постави Воше било пет веома младих играча (Бјековић, Милетић, Зукић, Вукашин Богдановић и Новевски). У наставку, када су прилику добили искуснији првотимци, црвено-бели су постали конкретнији, иако су и тај део утакмице завршили резултатски неуспешно. У укупно прилично суморној слици, навијаче може да радује податак да је поново стрелац био 17-годишњи Урош Кабић, младић који се све више намеће у улози нападача.

Фото: А. Предојевић


Кабић се озбиљно намеће

Против Марибора је Урош Кабић у игру ушао у другом полувремену и  у 82. минуту успео је да затресе мрежу ривала. Одликује га веома добро кретање, али и храброст да преузме одговорност, иако је најмлађи, па је јасно да се све озбиљније намеће за место у тиму.

- Против Марибора је утакмица била много захтевнија у односу на ону са Пољацима. Било је веома тешко у дуелу са  ривалом који је при крају припрема, али ми је драго што сам  поново био стрелац. Важно ми је да добијем шансу и сигурно је да овде нећу стати. Резултат од 1:4 можда је реалан у овом тренутку, али сам убеђен да ћемо ускоро бити пуно бољи. Екипа још није дефинисана, надам се да ћемо већ у наредним проверама много боље изгледати и да сав овај рад у Словенији води ка доброме – казао је Кабић.


- Кабић је већ постигао два гола и, судећи по томе, добро се сналази у новој улози. Не волим да неког претерано истичем, јер за сваку победу заслужан је тим, а управо екипа у први план избацује појединца. Кабић је јако талентован момак и сигурно је да ће  још више да напредује. Сматрам да може да игра шпица, има све карактеристике неопходне за ту улогу и радићемо на томе да их усаврши.

Фото: А. Предојевић


Вошин навијач

Новосађанин Миран Клајн већ десетак година с породицом живи у Словенији и није пропустио прилику да погледа обе Вошине утакмице.

- Не бих то пропустио ни за живу главу – рекао је Миран. – Није ми баш било лепо да испратим убедљив пораз од Марибора, али припремни је приод и сигуран сам да ће Воша играти све боље како време буде одмицало. Сан ми је да се Војводина пласира у Лигу шампиона и да тада, с великим поносом, испратим сваку њену утакмицу. Преко интернета често „уловим“ преносе утакмица клуба који волим, а сада, ево, имам  прилику да црвено-беле гледам и уживо.


Новосађани су, када се генерално сагледа учинак екипе, били прилично неубедљиви. При томе мислимо на порозност одбране, недефинисаност у игри средњег реда, а, када је тако, нападачима је тешко да дођу до лопте и угрозе противнички гол.

- Чињеница је да нисмо достигли праву форму и да нисмо направили механизме игре у блоку. Не адаптирамо се брзо на неке промене, тако да ће нам бити потребно мало стрпљења. Против Марибора је у других 45 минута први пут заиграо новајлија Лука Цуцин, који је, без сумње, добар играч, али ће и њему бити потребан одређен период рада да стигне у праву форму. У наставку припрема мораћемо да се позабавимо и радом на тактици, јер то нам је највећи проблем. Наглашавам да је иза нас остала најтежа недеља на припремама, па зато и играју по 45 минута. Суд о њиховим партијама треба да се доноси тек када почну да играју по 90 минута. Тврдим да ова екипа Војводине има озбиљан потенцијал, стојим иза сваке речи, и сигуран сам да ћемо бити прави онда када то буде било потребно – поручио је Славољуб Ђорђевић.

Јуче су играчи имали слободан дан, данас настављају с радом, а следећа тест утакмица следи им 30. јуна, када ће за ривала имати актуелног првака Словеније Муру.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести