ТСЦ И БРАГА У РЕВАНШ УТАКМИЦИ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛШ (20): Бачкотополчани се надају чуду

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери ТСЦ–а нису се обрукали у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона у сусрету са Брагом, али су упркос храброј игри доживели тежак пораз (0:3) и сада пред вечерашњи реванш (20 часова) у својој Арени имају мале шансе да се пласирају у плеј-оф.
t
Фото: Golman TSC– a Veljko Ilić interveniše ispred napadača Brage/TSC

Свесни су Бачкотополчани квалитета Браге и резултата. Ипак, потајно се надају да могу до чуда и да анулирају велику предност португалског тима. Уствари, фудбалери ТСЦ–а још увек не могу да преболе што су у последњим минутима меча на Мунисипалу примили трећи погодак, што их је удаљио од снова.

– Лепо је бити учесник квалификација за Лигу шампиона – казао је тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић. – Гостовање у Браги за нас је то био прави фудбалски празник, фудбал је био на много вишем нивоу, штета што смо примили трећи погодак, сада би са много више оптимизма чекали вечерашњи меч. Ни овако се нећемо предати, покушаћемо да изненадимо Брагу. Знам, биће тешко, Португалци имају сјајан, искусан тим, који зна да игра на резултат. Ал Мусрати у првом мечу није направио ни једну грешку, као ни Орта, није ни чудо то да су већ годинама ту одмах иза Бенфике и Порта.

Против Крагујевчана Лазетић је одмарао најбоље играче, нису играли Стојић, Ђаковац, Кувељић и Чалушић.

– Сачували смо све играче, мада нас судија није штитио против Крагујевчана – констатовао је Лазетић. – Покушаћемо да наметнемо од првог минута нашу игру, с мало среће ако постигнемо погодак у првих пенаестак минута можемо и да стигнемо до повољног резултата.

Млади голман Вељко Илић је бранио добро у Браги, одбранио је неколико тешких удараца и он као остали фудбалери ТСЦ–а очекују велику борбу у вечерашњем мечу.

– За све нас утакмица у Браги је била велико искутво – тврди Вељко Илић. – И ова ће да буде слична, мислим да смо много тога научили и да ћемо много боље изгледати на терену. Три гола заостатка су велика, али нећемо се предати.

Меч са Брагом је и за Сашу Јовановића било највеће искуство у каријери, а како нада умире последња са великим нестрпљењем очекује реванш.


АРТУР ЖОРЖ, ТРЕНЕР БРАГЕ: Нећемо се бранити

Фудбалери Браге су у првом мечу доста лако победили ТСЦ и у добром расположењу су стигли у Бачку Тополу, уверени да ће сачувати предност. Додуше, нису блистали у првом колу португалског првенства, изгуибили су на свом терену од Фамаликаоа.

– Знали смо да ћемо имати проблема са Фамаликаом – рекао је тренер Браге Артур Жорж. Играчи су мислима већ били у Бачкој Тополи. Иимамо три гола прдности, коју сигурно нећемо бранити. Терен у Бачкој Тополи је изванредан, то одговара нашим играчима. Одмах после првог меча рекао сам да ТСЦ има квалитетан састав и да је резултат превисок, тако мислим и сада, али сам уверен да смо бољи тим и да ћемо се пласирати у плеј оф Лиге шампиона. 


– Лига шампиона је нешто сасвим ново – истакао је Јовановић. – Брага има одличан тим, али имали смо ми своје шансе нажалост нисмо их искористили. Биће вечерас другачије, спремни смо да се боримо свих 90 минута и надамо се добром резултату. Морамо бити стрпљиви, али и одлучни.

Г. Ковач

ТСЦ – Брага

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ Арена, капацитет 4.500 гледалаца, судија: Кехлет (Данска), почетак у 20 сати.

ТСЦ: Илић – Цветковић, Ђорђевић, Стројић, Чалушић, Петровић – Ђаковац Ћирковић (Радин), Кувељић – Јовановић, Ракоњац.

БРАГА: Матеус – Гомез, Ниакате, Фонте, Борха – Карваљо, Ал Мусрати, Р. Орта – Брума, Руиз, Пици. 

Данас

19.00: Раков – Арис (Л) (први меч 1:2)

19.00: Макаби – Слован (2:1)

19.00: Молде – Класвик (1:2)

19.00: Спарта – Копенхаген (0:0)

20.00: Динамо – АЕК (реванш у суботу)

20.00: Галатасарај – Олимпија (3:0)

20.00: ТСЦ – Брага (0:3)

20.30: Сервет – Ренyерс (1:2)

20.30: Штурм – ПСВ Ајндховен (1:4)

21.00: Олимпик (М) – Панатинаикос (0:1)

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести