Тумбаковић: Биће много измена у тиму за Луксембург

ЛУКСЕМБУРГ: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изјавио је данас да очекује тешку утакмицу против Луксембурга и најавио много измена у тиму о односу на Португалију.
tumbakovich11
Фото: Љубиша Тумбаковић, фото: Танјуг (Видео)

"Истина је да смо више причали о Португалији,али смо врло професионално пруступили и овом мецу. Зоран Филиповић и Момчило Вукотић су скаутирали оба ривала. Предрасуда је да су бкдови сигурно, очекујем озбиљну борбу", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије.

Како је навео Луксембург има тим који завређује пажњу.

"Не правим алиби никакав, они иду миц по миц напред. Испред су нас на табели, имају гол разлику бољу. Теско примају голове, тешко их и дају додусе. Желимо да остваримо добар резултат, али морамо добро да се напнемо за то.

Он је најавио доста нових играча у тиму, осим извесног изостанка повређеног Душана Тадића.

"Најбољи плејмејкер Европе, сјајан играц, али доктори кажу да му треба одмор од три-цетири дана и ја им верујем.То је један моменат,али је и резултат са Португалијом издефинисао наш пут за даље. Биће још промена у тиму, дацу неким другим момцима сансу, желим сем на тренингу да их видим на терену", поручио је Тумбаковић.

Митровић: Опет смо на новом почетку

Најбољи стрелац фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић изјавио је да је пораз од Португалије оставио горак укус, али да је меч против Луксембурга нови почетак и припрема за бараж.

Фото: Танјуг (Видео)

"Поново крећемо од нуле, више ниста не зависи од нас, математицки смо само у игри. У фудбалу је све могуће, али свакако би требало искористити ове мецеве да схватимо селекторове идеје и да се упознамо с њим", рекао је Митровић на конференцији за медије у Луксембургу.

Он је додао да је атмосфера у екипи, упркос свему, перфектна и да мотивације неће недостајати.

"Мотивација када играте за своју земљу,свој народ, не недостаје. На свако окупљање долазимо да дамо максимум. Овде смо такође досли да победимо. Нисмо у завидној позицији,али док има сансе борицемо се,макар кроз бараз за Лигу нација да одемо на Европско првенство", поручио је Митровић.

Утакмица између Луксембурга и Србије игра се сутра од 20.45 сати.

Изненађење у Луксембургу: Прес конференција под шатором

Српске новинаре, али и представнике Фудбалског савеза у Луксембургу је данас дочекало изненађење, пошто је конференција за медије уочи сутрашње утакмице против домаћина одржана под шатором.

Иако је у питању земља чланица Европске уније, прилично богата, на стадиону нема Медија центра који је стандард за утакмице под окриљем УЕФА.

Ситуација је подсетила на "експеримент ФСС" пре две године, када је тадашњи селектор списак играча за Мундијал у Русији саопштио под шатором на ЕКО пумпи, једног од спонзора Савеза.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести