Тумбаковић: Идемо ка неким бољим стварима

БЕОГРАД: Нисмо примили гол и освојили смо бод. Утакмица је била чудна, непредвидива, Турска је променила цео састав у односу на меч са Мађарском. Идемо ка неким бољим стварима, борили смо се и освојили бод, поручио је селектор Србије Љубиша Тумбаковић после ремија против Турске у Лиги нација 0:0.
lj
Фото: Youtube Printscreen

Он је на конференцији за медије истакао да је јако битно што је после паузе од 10 месеци репрезентација поново била на окупу.

"Задовољан сам окупљањем, нисмо били 10 месеци заједно и за ових пет-шест дана смо направили нешто што ја желим да видим у будућности. У другом делу меча смо видели жељу, хтење, борбеност и компактност, али недовољно још за оно што Србија треба да буде", рекао је Тумбаковић.

Како каже, у првом полувремену није било енергије коју је тражио од играча.

"Мислим на пас игру и доминацију, а онда се десило у другом полувремену да останемо са играчем мање и показали смо компактност и жељу да остваримо резултат. Остаје проблем у самој организацији игре и ономе што треба да резултира у Ослу. Надам се да ће кроз игре у клубовима играчи да подигну ниво физичке спреме, а са тренингом и утакмицама, све ће бити на вишем нивоу", навео је селектор.

На питање постоје ли дилеме пред најважнији меч, са Норвешком у Ослу, 8. октобра, Тумбаковић је рекао:

"Играче које смо позвали су најбоље што Србија има и очекујемо да се из те групе све издефинише".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести