Тумбаковић: Математички постојимо, али шансе минималне

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изјавио је данас да су шансе за пласман на ЕУРО кроз квалификације минималне, упркос томе што у теорији још постоје.
tumbakovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović), arhiva

"Математички још постојимо. Реално, имамо минималне шансе. Трудићемо се да постигнемо што бољи резултат, а у исто време оставимо што бољи утисак. До баража желимо да направимо додатну селекцију играча, али и резултат. Када играм, хоћу да победим, направим добар резултат", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Следи пријатељска утакмица са Парагвајем, а потом и квалификациона против Литваније.

"Правимо атмосферу која треба да буде део крајњег успеха, односно остваривања циља. Трудићемо се да унапредимо неке ствари, подигнемо на виши ниво и приближемо се играчима и они нама. Седам дана је било веома мало да бисмо се боље упознали. Сада улазимо у други пројекат", казао је сектор.

Бараж за одлазак на Европско првенство кроз плеј-оф Лиге нација је крајем марта.

"Имамо простор да у октобарском и новембарском окупљању пробамо неке играче, видимо колико могу да нам помогну. Стицај околности из утакмица које смо играли у септембру, помогао нам је да дођемо у овакву ситуацију, да се овако понашамо. Када кажеш пола године, помислиш да је сасвим довољно времена, а када уђеш у реалност кажеш да је мало. Има времена и простора", рекао је Тумбаковић.

Утакмица против Парагваја играће се у четвртак у Крушевцу, а потом у понедељак у Вилњусу следи сусрет са Литванијом.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести