Тумбаковић: Правимо атмосферу за Норвешку

Фудбалска репрезентација Србије поново је на окупу ради припреме на предстојећим мечевима Лиге нација против Русије у гостима (3. септембар) и Турске у Београду (6. септембар). 
s
Фото: Youtube Printscreen

Ови дуели биће генерална провера за полуфинале баража против Норвешке у борби за пласман на ЕУРО, које је на програму 8. октобра у Ослу.

На данашњој конференцији за медије селектор Љубиша Тумбаковић говорио је о горућим темама српског фудбала а то је свакако одлука Немање Матића да се повуче из репрезентације,јавља портал Србија данас. 

Селектор Тумбаковић је конференцију започео одговарајући на питања медија од којих се велика већина односила на предстојеће мечеве и на то да ли као репрезентација осећају дозу страха када се помене фудбалска репрезентација Русије. 

- Ништа нисмо пропустили случају, репрезентација Русије је јако добро скаутирана, они су једна екипа које је хронолошки стара, са добро познатим играчима, који се добро познају на терену, између осталог та екипа је била и на светском првенству. Њихова преднст је што су одиграли шест кола наредне сезоне, направили паузу од седам дана, па наставили сезону. Уиграни су, али ћемо ми пронаћи тактику - изјавио је селектор Тумбаковић.

Већ дуго се се говори о томе како су утакмице против Русије и Турске само припрема пред одлучујући меч у Ослу, за селектора Тумбаковића то је више од припреме:

- Предстојеће утакмице против Русије и Турске нису само припрема за дуел у Ослу, већ правимо атмосферу, дижемо тензију, упознајемо се на терену како би утакмицу са Норвешком дочекали максимално спремни. 

О случају Немање Матића који је поднео отказ у репрезентацији Србије, селектор је имао шта да каже:

- Немања је изненадио све нас, наравно и мене. Направили смо супер конекцује у последњих годину дана, када су такве ствари у питању не треба спекулисати. Човек се уморио, своју каријеру гледа у другом правцу. Недостајеће овом тиму и целој нацији. Желим му сву срећу у клубу у коме је - изјавио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести