Тумбаковић пред Мађарску: Обе екипе у меч улазе растерећено

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред сутрашњу утакмицу против Мађарске у Лиги нација, изјавио је да обе екипе улазе у меч са великом одговорношћу, али и растерећено, јер су избориле финале баража за пласман на Европско првенство.
tumbakovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović), arhiva

Меч између Србије и Мађарске игра се сутра од 20.45 у Београду на стадиону "Рајко Митић".

"Скаутирали смо наравно и Мађарску, играју слично као ми, у тој формацији, имају квалитетан посед лопте, победили су последње две утакмице у гостима. Обе екипе улазе у меч са великом одговорношћу, али и растерећени јер су изборили финале баража за пласман на Првенство Европе", рекао је Тумбаковић на конференцији медије.

Осврнуо се и на квалитет Мађара.

"Они су веома јака екипа, дижу се из године у године, улажу у инфраструктуру, играче и наравно да све то даје резултат. У нашој групи свако сваког може да побед. Мислим да је и нама и њима приоритет финале баража, а нормално је да ћемо учинити све да одговоримо и овим дуелима у групи", казао је Тумбаковић.

Селектор је најавио да ће бити промена у тиму у односу на онај против Норвешке.

"Наравно да ће бити промена, али ми смо репрезентација и не постоје играчи из другог плана, него постоје само репрезентативци Србије", рекао је он.

Селектор је упитан и да ли ће сутрашњи сусрет утицати то што су одиграли 30 минута више против Норвешке.

"Може и не мора да има значаја, али све зависи од физичке припремљености играча и њиховог рада у клубовима. Мислим да ћемо на том плану спремно дочекати меч са Мађарском", рекао је Тумбаковић.

Утисак јавности је да смо у Ослу видели најбољу партију Србије у последње време, а селектор је упитан шта је утицало да видимо једно такво издање.

"Добра припрема и инат, јер су нас многи већ пустили низ воду, амбиција и концентрација свих играча, када се све то сублимира, онда дође и резултат", рекао је и додао да неће доћи до еуфорије после позитивне реакције јавности.

"Не, све ово може само да нас мотивише. Направили смо један мали корак, чекају нас сада две утакмице, а онда припрема за Шкотску. Еуфорија је прошла после меча у Ослу", закључио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести