Тумбаковић: Размишљамо само о утакмици против Луксембурга

БЕОГРАД: фудбалске репрезентације Љубиша Тумбаковић изјавио је данас да је апсолутни фокус екипе на утакмици против Луксембурга и да ће се о Украјини мислити кад за то дође време.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

"У односу на пре два месеца и меч у Луксембургу, није се много променило, са изузетком да смо их додатно скаутирали. У њиховом саставу нема промена, ни у начину игре. У октобру су играли против Португалије и Данске, типично за њих, са малим изузетком против Данске. Не мислим да ће нешто посебно да се бране, верујем да ће да играју то што се сад зове директни фудбал, али зависи колико им дозволимо", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је навео да се екипа спрема за меч као да је једини у овом циклусу и нагласио да су сви играчи здрави и да нема ниједну дилему око тима.

"Кад се то заврши имаћемо сасвим довољно времена за утакмицу у недељу против Украјине. Мотивације неће недостајати, припремамо се јер имамо одговорност према својој репрезентацији, желимо резултатску вредност, да победиш. Све ћемо учинити да играчи тако размишљају. Не зависи само од нас, али ми морамо да иницирамо нешто што доноси наду. У сваком случају, идемо степеник по степеник", истакао је он.

Када је у питању атмосфера на стадиону и чињеница да ће на трибинама бити само деца до 14 година, Тумбаковић је рекао:

"Кад игра репрезентацуја, требало би стално да буде пун стадион. То је мој став, без обзира ко јд противник. У Европи и свету кад игра репрезентација углавном су пуни стадиони. Није исто само са децом, питање је колико ће деце бити јер се игра од 20.45, иду сутрадан у школу. Можда то није ни добро" навео је селектор Србије.

Србија сутра од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Луксембург, а три дана касније, на истом месту од 15 сати, следи дуел против Украјине.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести