Тумбаковић: Ситуација није лака, али је под контролом

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред дуеле са Португалијом и Луксембургом, истакао је да ситуација у квалификацикационој групи за ЕУРО није лака, али да је и даље под контролом.
1
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

"Идеја је да вратимо јединство и заједништво, али и играче који нису били у једном периоду у репрезентацији из неких разлога. Направили смо програм активности, желели смо да разговарамо и са играчима који сада нису на списку", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Хилтон, након што је вратио у национални тим Луку Миливојевића, Матију Настасића и Николу Максимовића.

Као први циљ, нагласио је Тумбаковић, поставља хармонију у тиму.

"Код селектора Радомира Антића је постојало заједништво, заједно са народом и медијима. Слично је било код Синише Михајловића, а онда се у неком периоду изгубила хармонија. Сада хоћемо да је вратимо".

Србија ће покушати све да уради да оствари позитиван резултат против актуелног првака Европе Португалије, на челу са Кристијаном Роналдом, а потом и против Луксембурга.

"Свака утакмица је тешка и деликантна. Свесни смо ситуације у којој смо, 15 бодова је у игри и контролишемо је. Није лако, али ћемо покушати да урадимо оно што желимо", рекао је Тумбаковић, уз додатак да је разговарао и са његовим претходником Младеном Крстајићем.

Он је позвао медије да помогну репрезентацији да се створи права атмосфера у јавности.

"Већ сам рекао да је питање селектора национални пројекат. Требало би сви заједно да учествујемо у томе, уколико је до нас из тима учинићемо све да навијачи препознају наш однос кроз понашање. Медијска подршка је неопходна, може да утиче на креирање позитивне атмосфере".


Грујић да буде стрпљив, позив искуснијима

Тумбаковић је рекао да је Марко Грујић на његовом радару, али да се за мечеве против Португалије и Луксембурга определио за искусније играче.

Везиста Ливерпула, на позајмици у Херти, није добио позив упркос голу Бајерну у Минхену.

"Све што радим, као и увек, је у договору са стручним штабом. Направили смо група играча, али се прати њих 60. Грујић по квалитету и годинама је будућост српског фудбала. Прво окупљање је логицно да се определимо за искуснију групу, са стажом у репрезентацију. Испред њега је време, биће простора за Грујића", рекао је Тумбаковић 


На питање да ли сања Роналда пред дуел у Београду 7. септембра, Тумбаковић се насмејао.

"Зашто бих Роналда сањао? Имам лепше снове", уз осмех је поручио селектор "Орлова".

Прокоментарисао је и резултате у Европи највећа два српска клуба Црвене звезде и Партизана.

"То иде коректним путем, Звезда је мало убедљивијија на јачем нивоу. Направила је добар резултат у Берну и са великом дозом оптимизма чека реванш. Партизан није био тако убедљив, имао је пропуста у начину игре. Ипак, има и добар резултат, верујем да оба тима могу даље", закључио је бивши тренер Партизана, подсетивши да је увек био професионалац у тренутку када нема ниједног играча на овом списку из редова црно-белих, за разлику од двојице из Звезде - Марка Гобељића и Милана Павкова.

Србија дочекује Португалију 7. септембра на стадиону "Рајко Митић", а три дана касније игра у Луксембургу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести