У акцију за помоћ Гаврилу укључили се Џеко, Модрић, Пјанић

Након најбољих фудбалера света Лионела Месија и Кристијана Роналда, фудбалске звезде из региона предвођене Луком Модрићем и Едином Џеком, послали су дресове за хуманитарну аукцију за помоћ малом Гаврилу.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Сем Џека и Модрића, дресове су послали Миралем Пјанић, Анте Ребић, Марко Рог, Никола Максимовић, као и фудбалери Наполија Калиду Кулибали, Дрис Мертенс и Дијего Деме.

Дечак Гаврило Ђурђевић болује од спиналне мишићне атрофије и за чији одлазак на лечење у Сједињене Америчке Државе је потребно око 800.000 евра.

Компанија Моцарт је понудила почетну цену за сваки дрес у износу од 500.000 динара. Лицитација траје до понедељка, 24. маја, до 12 часова.

Гаврилова мајка Невена Ђурђевић, упутила је и јавни апел за помоћ њеном сину.

"Болница из Мађарске нам се обратила са обавештењем о слободном термину за мај. Наиме, ради се о томе да Гаврило може раније да прими генску терапију, а лекари су изричити у томе да он прими "Золгенсму" што пре", рекла је Гаврилова мајка Невена Ђурђевић, нагласивши да што се пре буде примила терапија, резултати ће бити бољи:

"Ако се сада сакупи новац, скратили бисмо време примања терапије за месец дана, можда и више. Овакву прилику, ми као родитељи бисмо заиста желели да искористимо, због Гаврила. Надамо се да можемо за ово кратко време да стигнемо до толико ишчекиваног циља, нагласила је Невена Ђурђевић.

Велики део новца је прикупљен, али недостаје још 800.000 евра. Малом Гаврилу може да се помогне и СМС поруком - 973 на 3030.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести