У Бачкој Тополи се игра покрајински дерби ТСЦ – Војводина (субота, 16.00)

Две узастопне победе у минулим суперлигашким колима, у великој мери повећале су ниво самопоуздања, али и оптимизма код фудбалера Војводине.
Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић (с лоптом) у претходном дуелу два тима у Новом Саду
Фото: Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић (с лоптом) у претходном дуелу два тима у Новом Саду

Они се сада налазе на пристојном, шестом месту на суперлигашкој табели, како листом уверавају, желе што пре да оду и на коју позицију више, па сутрашњи војвођански дерби с ТСЦ-ом који их очекује на новом стадиону у Бачкој Тополи, може да буде и те како важан за црвено-беле. Наравно, на исти начин размишљају и ученици тренера Младена Крстајића, јер екипа са севера Бачке ће дебитовати пред својом публиком у једном сусрету елитне српске лиге, па се очекује добра и, по питању победника, неизвесна фудбалска представа.

- Пред нама је у сваком случају тешка утакмица у којој, међутим, желимо да продужимо серију коју смо започели победама над Радником и Колубаром – рекао је искусни леви бек Стефан Ђорђевић, повратник у први тим Новосађана. – Обавеза Војводине је да сваке године игра у Европи, а да бисмо и овог пута то остварили, морамо да побеђујемо директне конкуренте. ТСЦ је, уз Чукарички, екипа коју доживаљавамо на тај начин и учинићемо све што је до нас да циљ остваримо.

Ипак, Бачкотополчани поново имају изузетно квалитетан и снажан тим и јасно је да су и код њих европске амбиције изражене.

- ТСЦ већ дуће игра у мање-више истом и веома снажном саставу. Та екипа мења тек по двојицу или тројицу играча у паузама између полусезона, а сада је довела неколицину заиста вредних појачања. Ту, пре свих, мислим на мог дојучерашњег саиграча Аранђела Стојковића, али и на искусног репрезентативца наше земље Слободана Рајковића, који су фудбалери које би сваки тим у Србији пожелео да има у својим редовима. Наравно, наш сутрашњи ривал има и врлине и мане и настојаћемо да уочимо недостатке у његовој игри и покушамо да их искористимо. Ипак, размишљамо превасходно о нашој игри, свесни смо оног што желимо да учинимо, а на тренеру Славољубу Ђорђевићу је да скроји праву тактику и да онда пробамо да је преточимо у дело.


ТСЦ нам очито не лежи

У до сада четири одиграна званична сусрета између ТСЦ-а и Војводине, успешнији су били Бачкотополчани, који су остварили две победе и два ремија, док Новосађани још увек у међусобним окршајима нису осетили сласт тријумфа.

- Очигледно је да нам ТСЦ из неког разлога не лежи као ривал – напоменуо је Стефан Ђорђевић. – Ипак, покушаћемо сутра да ту непријатну традицију прекинемо и напокон упишемо сва три бода, иако смо, подвлачим, свесни тежине задатка који је пред нама.


Скоро пуна три месеца Стефан Ђорђевић био је ван терена због теже повреде, односно лома кључне кости. То га, међутим, није омело да одигра сасвим добра 63 минута у дуелу с Колубаром и да буде асистент код првог (ауто)гола за Новосађане.

- Ужелео сам се фудбала и на терену сам се осећао сасвим добро. Нисам осетио никакву кризу на физичком плану и могу да будем задовољан оним што сам показао. Што се водећег гола тиче, увежбавамо такве и сличне акције на тренинзима, а стицај околности био је што је сопствену мрежу погодио један од играча из Лазаревца.

Тренер Ђорђевић ће, наравно, да одреди стартних 11 играча Војводине који ће почети утакмицу, самим тим и дилему да ли ће уз леву аут линију бити Стефан Ђорђевић Или Младен Деветак.

- Искусан сам играч и, до повреде, био сам увек у првој постави. Видећемо шта ће да осмисли наш тренер и за који тим ће да се определи. Тренирам добро, бићу потпуно спреман за војвођански дерби, али неће бити никаква трагедија ни ако се шеф буде одлучио за неку другу солуцију– поручио је Ђорђевић.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести