У Ботошу се оснива нови фудбалски клуб: ФК Рома за играче ромске националности

У години када обележавају 90 година сеоског фудбалског клуба Омладинац ФАМ, Ботошани су кренули у подухват оснивања још једног клуба - ФК Рома.
stadion botos
Фото: Стадион у Ботошу, фото: Приватна архива

- У години јубилеја, Омладинац ФАМ пласирао се у Војвођанску лигу Исток и сада припремамо инфраструктуру на стадиону. Међутим, занимљив је пројекат који је већ близу пуне реализације. То је оснивање новог фудбалског клуба, за који смо определили име Рома. Циљ нам је да у том клубу играју Ботошани који воле фудбал, али нису на нивоу који захтева Војвођанска лига. Међу њима биће највише наших суграђана ромске националности. Важно је да их приволимо да се активно укључе у спортски живот села – рекао је за “Дневник” председник ФК Омладинац ФАМ Бранислав Лазић.

Он је истакао да је за регистрацију већ је предато двадесетак имена младића из Ботоша, који ће носити дрес клуба Рома Ботош. Међу њима су млади из ромске популације најбројнији.

- Само браће Станишић већ има седморо - напоменуо је Лазић.

Наш саговорник је додао да је договорено да Омладинац ФАМ утакмице игра на сеоском стадиону недељом, а ФК Рома суботом.

- До сада је утакмице нашег клуба гледало неколико стотина гледалаца, а верујем да ће публике убудуће бити више, јер ћемо имати два клуба – закључио је Лазић.

Да се у Ботошу спрема права револуција у фудбалу, потврђује и најава почетка рада школе фудбала за децу од 20. јуна, у организацији ФК Омладинац ФАМ. Само из Ботоша већ је пријављено педесетак малишана, а очекује се да полазници буду и деца из оближњих Орловата, Томашевца, Јарковца...

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести