У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ УВЕК ФУДБАЛСКА ДРАМА Венецуела Бразилу откинула велики бод, Аргентина једва добила Парагвај

КУЈАБА: Фудбалска репрезентација Бразила одиграла је 1:1 код куће против Венецуеле, док је светски шампион Аргентина минимално савладао Парагвај у мечевима трећег кола јужноамеричких квалификација за Светско првенство које ће се 2026. године одржати у Сједињеним Америчким Државама, Мексику и Канади.
s
Фото: Youtube printscreen/ TNT Sports Brasil

Бразил, петоструки шампион света, није успео да победи Венецуелу пред 40.000 навијача у Кујаби.

Габријел, дефанзивац Арсенала, донео је предност екипи селектора Фернанда Диниза после корнера који је извео Нејмар у 50 минуту, али је Венецуела до великог бода стигла голом резервисте Едуарда Бела у 85. минуту.

Гол дефанзивца Николаса Отамендија у 3. минуту био је довољан Аргентини да настави максималан старт у квалификацијама за Мондијал. Капитен светског шампиона Лео Меси је играо тек од 55. минута.

Спектакуларан меч одиграли су Колумбија и Уругвај, на крају је било 2:2. Хамес Родригез је донео предност домаћину у 35. минуту, а изједначење је донео Матијас Оливера у 47. Матеус Урибе је у 52. минуту вратио предност домаћину, али је у 87. минуту Колумбија остала са десеторицом јер је због друге јавне опомене ван игре морао Камило Варгас.

Гости су бројчану предност искористили у 90+1 минуту кад је Дарвин Нуњез поравнао са пенала. Резултати 3. кола: Колумбија - Уругвај 2:2, Бразил - Венецуела 1:1, Аргентина - Парагвај 1:0, Чиле - Перу 2:0, Боливија - Еквадор 1:2. Аргентина је прва на табели са максималних девет бодова, Бразил има седам, Колумбија на трећем месту има пет, а Уругвај, Чиле и Венецуела по четири. Директан пласман на Мондијал обезбедиће шест првопласираних селекција, док ће седмопласирана у Интерконтинентални плеј-оф.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести