У Новом Саду завршено школовање 23 тренера за Б лиценцу

У организацији Центра за едукацију Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза Војводине, завршено је школовање тренера за Б лиценцу УЕФА, по новом моделу.
treneri 1
Фото: ФСВ

Центар едукације био је Факултет за спорт и физичко васпитање у Новом Саду, а под руководством Спасоја Јелачића, менаyера едукације ФСВ, успешно је реализован обиман програм састављен од теоријских предавања и практичних вежби, уз изузетну стручност предавача и професора факултета.

- Сарадња Факултета за спорт и физичко васпитање и Фудбалског савеза Војводине била је пун погодак. Кредибилитет професора, уз стручна предавања и практичан рад на терену наших предавача, показали су да је спој науке и праксе оно што је неопходно фудбалској организацији – истакао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине. Међу 23 полазника, са завидним играчким каријерама, било је много познатих лица, попут Гојка Качара, бившег интернационалца и репрезентативца Србије. Саво Ковачевић, некадашњи играч Војводине, Пролетера, Слободе из Ужица, Сент Галена и казахстанског прволигаша Спартака из Семеја, тренутно ангажован у стручном штабу Младости из Бачког Јарка, није крио задовољство:

- Срео сам пуно некадашњих саиграча, евоцирали смо успомене на играчке дане, истовремено се сложивши око чињенице да је едукација битан сегмент у профилисању личности тренера. Организација је била беспрекорна, а предавачи су нам држали пажњу – реклао је Ковачевић. 

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести