У Португалу почиње завршни турнир лиге фудбалских шампиона

Први пут у историји, због коронавируса, завршница Лиге фудбалских шампиона игра се по новом формату – као турнир у Лисабону,  уз учешће осам екипа.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Тешко је издвојити фаворите пошто екипе ни приближно нису  у истој позицији. Неке су управо завршиле такмичарску сезону,а неке, као што су Бајерн, Олимпик, Лајпциг и Пари сен Жермен, су имали дужу паузуи.

Првог дана  очекује нас  занимљива утакмица у којој ће снаге одмерити најпријатније изненађење досадашњег дела надметања Аталанта из Бергама и према многима први фаворит Лиге шампиона Пари сен Жермен. Клуб из Бергама ове сезоне игра сјајно  и није се случајно први пут у својој историји пласирао међу осам најбољих тимова  на Старонм континенту. У овом клубу верују да би могли да начине нови подвиг и да елиминшу великог фаворита. 

- По много чему ова сезона је за нас специфична – каже тренер Аталанте Жан Пјеро Гаспарини. – Не само због фудбала, већ и због коронавируса. Многи нас окривљују за пандемију у Италији, због наших навијача на мечу са Валенсијом. То су само приче, али те приче су нас учврстиле. Имамо добар тим, играмо квалитетно, што ћемо показати и у сусрету са Пари сан Жерменом . Уверени смо да можемо да победимо фаворта, а штета је што не можемо да рачунамо на Иличића и Галинија.   Пари сен Жермен је веклики фаворит у мечу са Аталантом , али се Парижани и помало плаше јер осим два меча са Олимпиком у Купу нису одиграли такмичарску утакмицу од марта. Уз то, Килијан Мбапе је повређен и његов наступ у четвртфиналу је неизвестан.  - Морамо да будемо опрезни, Аталанта има сјајан тим, одличну контру, врло брзе играче- упозорава тренер Парижана Томас Тухел. – Нису типичан италијански тим, играју на гол више. Без обзира на све, ми смо спремни, добро смо радили у  послњих месец дана,али нисмо имали баш пуно среће. Поред Мбапеа, повређени су још Де Марија, Верати и Куросава.

У екипи Атлетика, која сутра игра са Лајпцигом, Версајко и Кореа су заражени коронавирусом, што неће да одложи утакмицу. Мадриђани су у међувремену поново тестирани,а према важећим упуствима УЕФА тим  који има 13 здравих фудбалера и једног голмана може да наступи.

        Г. Ковач

 

 

Данас

Аталанта – Пари сен Жермен       (21)

 

Сутра

Атлетико – Лајпциг     (21)

 

Петак

Барселона – Бајерн    (21) 

 

Субота

Манчестер сити – Олимпик (Л)    (21)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести