У Сенти у војвођанском дербију играју фудбалери ТСЦ-а и Војводине (15)

НОВИ САД:  Завршава се јесењи део фудбалског првенства Србије, а дерби 20. кола Суперлиге игра се у недељу на стадиону у Сенти, где ће копља укрстити војвођански тимови ТСЦ и Војводина.
1
Фото: J. Grlić

Обе екипе налазе се при самом врху табеле и апсолутно је сигурно да ни Бачкотополчанима, ни Новосађанима мотива неће недостајати.

Напротив! Воша би евентуалном победом, готово је извесно, остала другопласирана екипа, док би тим тренера Золатана Сабоа повећао бодовни салдо и направио нови корак ка врху. Очекује се да ће трибине на сенаћанском стадиону бити испуњене, а први сусрет који су исти ривали одиграли 18. августа (2:2) у Новом Саду, наговештава добар фудбал и занимљив и неисвестан дуел.

- Треба сви заједно да будемо срећни што ћемо одиграти овакву утакмицу – поручио је репрезентативни голман Србије и „јединица“ Воше Емил Роцков. – До сада смо освојили већ велики број бодова, а тај салдо могли бисмо после сусрета у Сенти још да повећамо и то сазнање нас додатно мотивише. Увек када причамо, истичем да желим максимални учинак, то смо ове јесени у великој мери и урадили, па би било лепо да тријумфално завршимо овај део првенства и задовољни одемо на кратку зимску паузу.

Ипак, свестан је Роцков да је пред Вошом озбиљан изазов у данашњем сусрету.

- Јасно је да нас чека тежак посао, јер играмо против веома квалитетног супарника, а видећемо и у каквом ће стању бити терен. Не бавим се предностима домаћина, размишљам једино о нашој игри и ономе што треба да урадимо како бисмо циљ остварили. Из првог одмеравања снага са ТСЦ-ом морамо да извучемо одређене закључке, да исправимо оно што тада није било добро код нас и онда можемо да се надамо повољном исходу.


Јовановић на центру

СЕНТА: Градски стадион , капацитет 5.000, судија: Јовановић (Београд), почетак у 15 сатри.

ТСЦ: Филиповић - Варга, Антонић, Скопљак (Поњевић), Томановић, Тумбасевић, Милићевић,  Арсенијевић, Дуроњић - Лукић, Силађи

Пошто повређених или кажњених првотимаца у редовима Војводине нема, за данашњи сусрет могуће је да тренер Новосађана Ненад Лалатовић изведе следећу стартну поставу. Роцков – Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Топић, Дринчић – Ђуричин, Бојић, Гемовић – Матић.


Уз екипу из Новог Сада, како се очекује, биће и већа група навијача, који организовано долазе на утакмицу. Управа ФК Војводина за њих је обезбедила бесплатан превоз и улазнице, тако да ће црвено-бели имати подршку с трибина.

- Лепо је то што су уз нас навијачи нашег клуба и што их је све више. По томе смо постали препознатљиви и пуно нам значи њихова подршка. Потрудићемо се да пружимо добру партију, настојаћемо да освојимо сва три бода и, у том случају, моћи ћемо заједнички да прославимо учинак у једној лепој и успешној јесени.

У данашњем сусрету тренер Новосађана Ненад Лалатовић имаће на располагању све играче на које рачуна, што значи да је први стрелац екипе Бојан Матић санирао лакшу повреду мишића задње ложе.

- Осећам се веома добро, тренирао сам са саиграчима у петак и суботу и спреман сам за утакмицу – расположен је био Матић. – Као и увек, у њу улазимо са жељом да победимо и од тог опредељења сигурно нећемо одустати. ТСЦ је озбиљан супаник, али сам убеђен да ћемо ући у сусрет максимално мотивисани, да ћемо играти сви као један и да ћемо продужити победнички низ. Можемо ми то и сјајно би било да јесен окончамо на начин на који смо играли у њеном већем делу.

Утакмица ТСЦ – Војводина почиње у 15 часова.

  1. Предојевић
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести