У СУСРЕТ ПРЕДСТОЈЕЋЕМ ЕП У МИНИ-ФУДБАЛУ:  Орлови појачани Золнајићем и Новаковићем

Репрезентација Србије у мини-фудбалу, која је обезбедила учешће на смотри најбољих селекција на Старом континенту (Сарајево, 1-8. јун), вољом жреба, сврстана је у Е групу, у којој ће се надметати са селекцијама Бугарске, Грузије и Поругалије.
1
Фото: Са жреба у Сарајеву, фото: ЕМФ

Свакако треба да се нагласи то да су Бугари сврстани међу фаворите за највиши пласман на ЕП, пошто су на претходном првенству освојили бронзану медаљу. Португалија је дужник “орловима”, јер их је, на прошлом Светском првенству у Уједињним Арапским Емиратима, савладала резултатом 3:2. Група је, све у свему, прилично захтевна за наш изабрани тим, али селектор Србије Небојша Десница није крио оптимизам по завршетку скупа у Сарајеву, истакавши да ће прва утакмица с Грузијом  бити кључна за даљи ток догађаја.

Наш селектор ће објавити списак играча на које рачуна 15. априла, а већ сада није тајна да ће убојити тандем српског тима, који чине Губеринић и Томчић, бити појачан Александром Золнајићем из Дивоша, као и искусним Слободаном Новаковићем, фудбалером српсколигаша Кабела.

– Србија се већ дуго налази у самом врху европског и светског мини-фудбала – истакао је председник Српске федерације мини-фудбала Синиша Миланов. – Права прилика да то докажемо било би освајање једног од одличја на ЕП, иако је конкуренција изузетна и све екипе у Сарајево стижу с истим, или сличним амбицијама какве и ми имамо. Овај спорт је у великој експанзији у Европи и његов убрзани развој је и те како видљив, из године у годину. Важно нам је да држимо корак с водећим европским селекцијама, односно да постижемо све боље резултате.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести