У Врању одлучио аутогол: Динамо - Бачка 2:1(1:1))

Од почетка меча пред бројном публиком у Врању Динамо је нападао, определио се за висок пресинг и од првог минута се видело да Бачка нема шта да тражи у дуелу бивших суперлигаша.
ofk backa
Фото: Илустрација

Први контанапад који је Бачка извела уродио је плодом, безазлена ситуација била је по гол домаћина, одбијена лопта променила је смер и преварила голмана Поповића.

После вођства гостију Паланчани су се све време бранили, чували предност, а Динамо је нападао са свих страна. Напокон, после бројних напада тим тренера Уроша Калинића је изједначио после изванредног поготка Млађана Стевановића.


Антић: Имамо најбољи тим

Драган Антић, председник Динама, истакао је после меча:

– Гледао сам све екипе и слободно могу већ сад да кажем да имамо најбољи тим у Првој лиги. Јаки смо, на крају ћемо да бежимо десет бодова другопласираној екипи. Бачка је „паркирала аутобус” на својој половини у другом полувремену и било је питање тренутка кад ћемо да постигнемо гол и да ли ће победа да остане на једном или два, три поготка.


Томовић је реаговао неспретно у финишу утакмице, погодио своју мрежу и послао саиграче на центар. Поповић, Спасић и Бајић имали су прилике да поправе гол-разлику Врањанаца.

На крају меча заслужена победа и радост свих у екипи Динама, могла је бити и убедљивија.

С. Ж.

ВРАЊЕ: Стадион Јумка, гледалаца: 3.000. Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Стевановић у 32. и Томовић (аутогол) у 80. за Динамо, Миловановић у 10. минуту за Бачку.

ДИНАМО: С. Поповић 8,5, Окамијан 8, Златковић 8, Бајић 8 (Вешковац 8), Стевановић 9, Недељковић 8,5, Јовановић 8,5, Спасић 7,5 (Поповић 7,5), Тумбас 8,5, Поповић 8, Јаћимовић 7 (Бокара 7,5).

БАЧКА: Милојевић 6,5, Веселиновић 7, Маринковић 6,5 (Марковић 6,5), Томовић 7, Асани 7 (Симовић 6,5), Крстић 7, М. Стојановић 7 (Димитрић 7,5), Миловановић 7, Жакула 7,5, Ђорђевић 7,5, Н. Стојановић 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести