У19: Шпанци убедљиво надиграли Србију

У одлучујућој утакмици за прво место на квалификационом турниру за ЕП у фудбалу (у19), фудбалери Шпаније без проблема савладали су вршњаке из Србије.
д
Фото: Dnevnik.rs

Током свих 90 минута изабраници селектора Сантија Деније тачно су знали како и шта треба да раде на терену, не остављајући ни минимум могућности нашим младићима да ураде нешто значајније.

Већ у 6. минуту, после грешке Ераковића, атрактиван волеј ухватио је Молехо и довео Шпанију у вођство. Наши играчи покушавали су дугим лоптама да некако стигну до прилика, али нису имали успеха. У 21. минуту било је 2:0, пошто је Урења добро главом захватио лопту и савладао немоћног Мићовића.

У наставку је извршен већи број измена у обе екипе, за нијансу боље заиграли су репрезентативци Србије у односу на прво полувреме, али је то било премало да стигну макар до почасног гола. У 52. минуту Росањас је повисио на 3:0, а шест минута пре краја Егузкиза је ставио тачку на ову утакмицу. Имали су изабраници селектора Србије Ивана Јевића неколико прилика преко Зукића, Топића и Стевановића, али су њихови ударци одлазили поред или преко гола Гарсије.

Фото: Dnevnik.rs

Шпанија је заузела прво место на турниру, а у елитну рунду квалификацију пласирала се и другопласирана Србија.

Србија - Шпанија 0:4 (0:2)

СТАРА ПАЗОВА: Стадион Центра ФСС, гледалаца 400, судија: Мунука (Финска). Стрелци: Молехо у 6, Урења у 21, Росањас у 52. и Егускиза у 83. минуту. Жути картони: Белић, Ераковић, Новаковић (Србија), Молехо (Шпанија).

СРБИЈА: Мићовић, Радмановац, Стајић (Ћорковић), Белић (Новаковић), Балаж, Ераковић, Зукић, Павловић (Јочић), Савић (Великић), Топић, Стевановић (Достанић).

ШПАНИЈА: Гарсија, Гутјерез (Олива), Перез, Моранте (Синтез), Родригез, Урења (Латаса), Молехо, Гил (Тегија), Енрикез (Егускиза), Рамон-Пара, Росањас).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести