Убедљива победа Звезде у Ивањици

Црвена звезда је забележила још једну убедљиву победу и начинила нови крупан корак ка освајању још једне шампионске титуле.
c
Фото: Tanjug (FK CZV/ printscreen)

У доброј утакмици коју су ученици тренера Дејана Станковића одиграли против Јавор Матиса, искористили су већи квалитет и заслужено славили.

Ивањичани су добро почели дуел и већ у 4. минуту повели. Луковић је хтео да центрира, лопта је изненадила Борјана и завршила у мрежи иза његових леђа. Црвено-бели су потом преузели иницијативу, кренули су у нападе и желели што пре да стигну до изједначења. У томе су и успели када је Катаи из слободног ударца постигао фантастичан гол. У великој прилици потом је био Канга, али је изблокиран. Напади црвено-белих су углавном текли по левој страни, што је била нерешива енигма за одбрану домаћих. Добар шут нешто касније упутио је Гајић, али је Велимировић фино интервенисао.

Ни Јавор није био инфериоран, сваку прилику ученици тренера Игора Бонyулића користилу су да крену у напад. Углавном су били опасни преко десног бока, који је био најагилнији. Ипак, Црвена звезда је дошла у вођство у 31. минуту. Најпре је, након шута Иванића, Велимировић интервенисао, да би потом лопту у мрежу спровео Катаи. У 41. минуту уследила је изванредна прилика за Ивањичане, али је Јевтић погодио само стативу. Отресити су, и поред резултатског заостатка, били домаћини и уопште нису респектовали Црвену звезду.

У 51. минуту поново је опасан био напад Ивањичана. Луковић је центрирао с десне стране, али никога није било да испрати његову добро убачену лопту. Нешто касније, шансу је имао Илић, али је лоше шутирао у ситуацији када је било сврсисходније да асистира боље постављеном саиграчу. Јавор је био бољи у тим тренуцима, а Београђани нису личили на себе. И, како то већ бива, у јеку иницијативе Јавора, црвено-бели су постигли трећи гол. После слободног ударца Канге, највиши у скоку био је Милуновић и затресао мрежу.

Тачку на утакмицу, барем када је реч о њемном победнику, ставио је Бен, када је, на пас Иванића, погодио мету за 1:4. Ивањичани су пали после  примљеног гола и црвено-бели су то искористили. До краја сусрета међу стрелце уписао се и Италијан Фалко, који је поставио коначни резултат 1:5.

И. Лазаревић

Јавор Матис - Црвена звезда 1:5 (1:2)

ИВАЊИЦА: Стадион крај Моравице, без гледалаца, судија: Лукић (Београд). Стрелци: Луковић у 4. за Јавор Матис, а Катаи у 7. и 31, Милуновић у 66, Бен у 72. и Фалко у 82. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Дукуре, Рушевић (Јавор), а Канга, Крстовић, Борјан (Црвена звезда).

ЈАВОР: Велимировић 6, Остојић 6, Павишић 6 (Стојановић -), Јевтић 6,5, Јевремовић 6,5, Дукуре 6, Маричић 6 (Рушевић 6), Шћепановић 6 (Балабановић 6), Николић 6,5 (Вицо 6), Илић 6,5, Луковић 7 (Звеканов 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5, Панков 6, Милуновић 7 (Гобељић -), Родић 7, Петровић 6,5, Бен 7 (Фалко 7 -), Иванић 7,5 (Вукановић -), Канга 7, Катаи 8 (Срнић 6,5), Крстовић 6 (Павков 6).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести