УЕФА КАЗНИЛА ПАРТИЗАН И новчана казна и ЗАТВАРАЊЕ ТРИБИНА

НИОН: Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је вечерас да је новчано казнила Партизан са укупно 70.000 евра и затварањем дела трибина за 17.000 места на наредној утакмици у европским такмичењима у којој ће "црно-бели" бити домаћини због испада навијача на реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу конференција против Сабаха.
1
Фото: Tanjug/Jadranka Ilić

Како се наводи у саопштењу, "црно-бели" су кажњени због низа пропуста на реванш мечу трећег кола квалификација за ЛК против Сабаха који је одигран 17. августа. Партизан је тада после бољег извођења пенала елиминисао Сабах и изборио пласман у плеј-оф ЛК.

УЕФА је у образложењу навела да је Партизану активирана условна казна из марта ове године због расистичких повика навијача због чега ће "црно-бели" морати да затворе део трибина за 2.000 места.

УЕФА је казнила Партизан са 30.000 евра и затварањем дела трибина на наредном мечу у европским такмичењима за још 15.000 места због дискриминаторског понашања навијача.

Партизан је кажњен са 30.000 евра због упада присталица "црно-белих" по завршетку меча са Сабахом, затим са 10.000 евра због провокативних порука навијача, које су биле увредљивог карактера.

У саопштењу се истиче да ће "црно-бели" морати да обавесте УЕФА-у, који сектори стадиона у Хумској ће бити затворени за навијаче на мечу против Нордсјеланда.

Први меч плеј-офа за пласман у ЛК између Нордсјеланда и Партизана биће одигран 24. августа у Данској, а реванш је недељу дана касније у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести