УЕФА усвојила жалбу, Звезда са навијачима на ЦСКА

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде имаће подршку навијача против московског ЦСКА у Београду, јер је Европска фудбалска унија (УЕФА) уважила жалбу клуба на казну.
uefa
Фото: Dnevnik.rs

Усвојени су аргументи правног тима црвено-белих пред Апелационим судом УЕФА, након што је продато већ 28.000 карата за дуел са ЦСКА, и првобитна одлука о суспензији је преиначена у условну на две године, а новчана казна од 50.000 евра смањена на 30.000.

Звезда је претходно кажњена суспензијом стадиона због транспарента и подршке навијача Ратку Младићу у Борисову на утакмици са БАТЕ-ом у групној фази Лиге Европе.

Прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе Црвена звезда - ЦСКА игра се 13. фебруара на стадиону Рајко Митић.

Терзић: Нови европски успех, хвала Лаковићу и Станковићу

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изразио је задовољство што је Европска фудбалска унија (УЕФА) уважила жалбу клубу и поручио да су сада, пред пуним стадионом Рајко Митић, испуњени сви услови за велику борбу против московског ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе.

"Презадовољан сам одлуком комисије за жалбе УЕФА. Остварили смо још један огроман успех на европској сцени, овог пута ван зеленог терена. Поносан сам јер смо успели да докажемо да Звезда није крива и да заслужује да увек има навијаче уз себе. Наши навијачи добро знају шта је дозвољено, а шта није и позивам их да и убудуће воде рачуна како клуб не би остао без њихове велике подршке", рекао је Терзић за клупски сајт.

Он се захвалио правном тиму који је учествовао у целом процесу, адвокату Зорану Дамјановићу и председнику правне комисије клуба Драгану Милошевићу, као и, како је нагласио, пријатељима у УЕФА Зорану Лаковићу и Дејану Станковићу.

"Лаковић и Станковић су својим ангажовањем у овом процесу помогли да правда тријумфује. Показали смо да Црвена звезда на сваком пољу враћа снагу и углед који је некада уживала у Европи. Сада се окрећемо мечу са ЦСКА јер ћемо имати све предуслове да се боримо за пролаз у осмину финала Лиге Европе. Убрзо ћемо наставити продају улазница и без дилеме пред пуном Мараканом дочекати дуел који су звездаши чекали 25 година", каже Терзић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести