Уругвај први у Групи А, победа Сауди Арабије

У трећем колу групне фазе Светског првенства у Русији репрезентација Уругваја савладала је Русију са 3:0 (2:0) и заузела прво место у Групи А, док је Саудијска Арабија савладала Египат са 2:1 (1:1).
Radost Urugvala posle gola/fonet
Фото: FoNet

Уругвај ће као први на табели ићи у доигравању са другим у Групи Б где се за позиције боре Шпанија, Португал и Иран.   

Први је припретио Уругвај преко Већина у 2. минуту, шутираo је из даљине поред гола. У 9. минуту срушен је Бетанкур на ивици казненог простора. Слободан ударац извео је Луис Суарез шутем по земљи, поред зида у голманову страну и погодио мрежу за 1:0.

У 12. минуту Џјуба је покушао шутем али погодио је голмана. У 23. минуту Лаксарт је шутирао из даљине искоса са леве стране након што му се лопта одбила после прекида, завршила је у мрежи после одбијања од одбрамбеног играча Русије за 2:0. 

Фото: ЕПА/Татјана Зеленковић

Кавани је припретио шутем из близине у 28. минуту али је голман Русије Акинфејев био сигуран. У 36. минуту Смољников је направио старт за други жути и црвени картон, тако да је Русија играла са десеторицом играча.

У другом делу утакмице Русија је покушавала да постигне гол али без успеха. У 69. минуту Кавани је имао прилику за Уругвај када је Кавани шутирао поред гола. А Џјуба је у 73. минуту имао прилику за Русију, није био прецизан после шута левом ногом.

Фото: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Суарез и Кавани нису искористили контранапад у 80. минуту игре. Родригез је шутирао а Акинфејев одбранио у 83. минуту.

У 85. минуту Смолов је после соло продора имао прилику за Русију али је голман Уругваја био на месту. Акинфејев је спасао Русију већег пораза одбранио је шут Родригеза. Изведен је корнер када је Годин шутирао главом, голман Русије поново одличан али је Кавани сачекао одбијену лопту и погодио мрежу за 3:0.

У Групи А меч су одиграли и Саудијска Арабија и Египат. Меч је завршен 1:1 (1:1).

Фото: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Гол за Египат постигао је Салах у 22. минуту, одлично је проигран изашао је испред голмана и лобовао га. Сауди Арабија није искористила пенал у 39. минуту, који је досуђен након играња руком, Ал Мувалад је шутирао а голман је одбранио. 

У 50. минуту Ал Фарај је реализовао други досуђени пенал за Сауди Арабију. У другом делу утакмице није било голова.

Победоносни гол за Саудијску Арабију постигао је Ал Давсари у 90+5. минуту шутем из близине. 

Мечеви доигравања се настављају 30. јуна утакмицама од 16.00 и 20.00 часова. 

1. Уругвај

3

3

0

0

5:0

9

2. Русија

3

2

0

1

8:3

6

3. С. Арабија

3

1

0

2

2:7

3

4. Египат

3

0

0

3

2:6

0

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести