Успешан старт кулског Хајдука: Максимални у дербијима

Српсколигаш Хајдук 1912 из Куле сјајно је почео нову сезону.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Два дерби сусрета – две победе. На премијери, без капитена Александра Давидова, савладан је Омладинац из Нових Бановаца (2:1), а потом Бачка 1901 из Суботице са 3:2.

- Презадовољан сам, у два два дербија уписали смо шест бодова. Поносан сам на момке, све честитке клупским челницима за труде око организације, а ми на терену остављамо и срце и душу да би постизали што боље  резултате  – каже шеф стручног штаба Зоран Ћирић.

Оно што је било евидентно у два одиграна сусрета је велика борбеност фудбалера. У трећем колу Хајдук иде у госте Радничком у Сремску Митровицу.

- Очекује нас веома тешка утакмица, јер је Раднички први сусрет пред својим навијачима изгубио, па ће против нас желети искупљење. Отићи ћемо у Сремску Митровицу да се надигравамо, да дисциплинованом игром пробамо да останемо непоражени и да у доброј атмосфери сачекамо наредни дерби против Радничког из Сомбора – најавио је Ћирић.

Амбициозно руководство настоји да ојача играчки кадар, па након Слободана Вуковића, Марка Матијашевића и осталих новајлија дошао је и искусни Дино Шарац, (1990), који у ногама има 166 суперлигашких и 76 прволигашких утакмица. Поникао у фудбалској школи Новог Сада, а у каријери је наступао за Бачку из Бачке Паланке, Металац из Футога, ЧСК Пивару, Срем из Сремске Митровице, Спартак из Суботице, Доњи Срем из Пећинаца, Нови Пазар и Напредак из Крушевца. Најбоље се сналази на позицији офанзивног везног, али веома успешно може да покрије и обе крилне позиције, па нема сумње да ће бити велико појачање Куљанима у наставку трке за бодовима. 

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести