,,Ваљак“ после продужетака елиминисан из Европе

Фудбалери Партизана елиминисани су из квалификација за Лигу Европе пошто су после продужетака поражени од Шарлрое.
partizan_-_rfc003
Фото: Фонет/А. Барда

Ваљак је имао својих шанси, био у већем делу меча бољи, али није успео то да валоризује. У сваком случају, наш тим се није обрукао и сам је крив што није прошао даље.

Белгијанцу су боље почели утакмицу. Извели су корнер у 10. минуту, остајали само у шеснаестерцу, што је искористио Десоле и довео их у вођство. Партизан, међутим, није изгледао лоше, добро је покривао простор, излазио у контре. У 12. минуту Асано је био у прилици, али је изблокиран. Партизан је диктирао темпо, играо офанзивно, долазио до шеснаестерца, али по правилу грешио у завршном пасу. На другој страни, Белгијанци су чекали из прикрајка, повукли се и били опасни из контри. По левој страни су углавном претили домаћи, на којој су имали и највише простора.

У игри Партизана често су били присутни алиби потези, када су на пример, требали да се са лоптом окрену ка шеснаестрцу одлучивали су се за пасове најближем саиграчу, без обзира на то колико је он објективно могао да уради. Тактички је наш тим стајао добро, али није знао то да искористи. У 41. минуту Асано је покушао, али је изблокиран. Нешто касније умало да Садик изађе сам испред Пенетоа, али је голман Белгијанаца био присебан и прихватио лопту.

У наставку, напад Партизана је појачан за Суму и то је одмах донело бољитак. Гвинејац се истицао добрим потезима и био опасност по одбрану домаћина. И, управо је овај играч Партизану донео изједначење. Асано је посало лопту на петерац, а Сума је закуцао у мрежу. Одлично је ,,ваљак“ играо на средини терена, секао сваку лопту Белгијанаца и претио из контри. Партизан је био бољи тим, само се чекао други гол. Наш тим је доминирао, импоновало је колико је сигурно деловао, домаћи нису могли да пређу центар. У изванредној шанси је био Сума, али је шутирао поред гола. Потом је и Садик сам испред Пенетоа, али је голман Шарлрое спретнији. Било је потребе и за опрез: умало казна за промашаје у 80. минуту – на срећу, ништа од тога. За неверицу је шта је Сума промашио мало касније! Имао је добру позицију, шутирао, али преко гола.

Било је то последње узбуђење у регуларном току и ушло се у продужетке.

У додатно време Белгијанци су ушли знатно агресивније и одмах имали прилику, на срећу, нису је искористили. Домаћи су били одморнији и зато су доминирали. Наш тим се бранио и добро му је то ишло за руком. Све до 106. минута када је Резаеили фантастичним шутем из слободног ударца довео Белгијанце у вођство од 2:1. Могао је Партизан до изједначења пред сам крај, али млади Денис Стојковић је изблокиран.

Покушавали су црно-бели до последњег звижука, али промене резултата није било.

Шарлроа – Партизан 2:1 (1:1,1:0)

ШАРЛРОА: стадион ,,Стад ду Пе“, без гледалаца: Судија: Маден (Шкотска). Стрелци: Десоле у 10. и Резаеи у 107. за Шарлроа, а Сума у 53. минуту за Партизан. Жути картони: Голизадех (Шарлроа), а Марковић, Остојић (Партизан).

ШАРЛРОА: Пенето 6, Буси 6,5, Вилем 6, Десоле 7, Кајембе 6 (Горанов), Голизадех 6,5 (Коста), Мориока 6,5, Илаимахаритра 6, Фали 6,5 (Нкуба), Резаеи 7, Николсон 6.

ПАРТИЗАН: В. Стојковић 6, Миљковић 6,5, Витас 6 (Остојић), Бањак 6, Урошевић 6, Здјелар 6,5, Натхо 6 (Шћекић 6), Асано 7 (Д. Стојковић), Марковић 6, Ф. Стевановић 6 (Сума 7), Садик 6,5.

И. Лазаревић     

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести