Ванредна скупштина ФК Војводина: Дневни ред није прихваћен

НОВИ САД: У просторијама Фудбалског клуба Војводина у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, јуче је одржана седница ванредне изборне Скупштине новосадског клуба, коју је председник највишег тела Милан Н. Ђукић сазвао после захтева више од трећине чланова актуелног сазива скупштинара.
v
Фото: Sa sednice vanredne izborne Skupštine FK Vojvodina/Dnevnik

Међутим, после избора радног председништва, верификационе комисије, записничара и оверивача записника, предложени дневни ред није прихваћен, па је састанак убрзо био завршен.

Занимљиво је то да су сви чланови били присутни, њих 43 било је у сали, док су остали послали пуномоћја, што значи да је у раду учествовало 55 људи, чиме је био испуњен кворум, а одлуке су имале пуноважност. Поред председника Скупштине Милана Н. Ђукића, на седници су били и председник Управног одбора Драгољуб Самарyић, као и генерални директор Душан Бајатовић.

Након што је Борис Приселац, испред уједињених навијача новосадског клуба, образложио који су разлози мотивисали део скупштинара да затраже одржавање ове седнице, Милан Н. Ђукић ставио је на гласање предложени дневни ред, који није прихваћен одлуком 28:27 гласова. То је изазвало негодовање предлагача, а председник Скупштине је нагласио да нема ни победника, ни губитника, јер свим члановима сазива Скупштине мора да буде и јесте једини интерес добробит ФК Војводина.

- Више од трећине чланова поднело је захтев да оставке поднесу управа и директор клуба, што је лични чин и у чему Скупштина не може да учествује – објаснио је Милан Н. Ђукић. – Моја обавеза била је да у року од 30 дана по пријему захтева, закажем изборну Скупштину, која је по својој дефиницији ванредна. Предложени дневни ред је произишао из оног што је био предлог групе скупштинара, али већина чланова то није прихватила. Оно што је договорено, а надам се да ће се десити у перспективи, јесте одржавање састанка на којем ће се расправљати о стварима, проблемима и виђењима у раду нашег клуба и убеђен сам да ће сви људи који су у клубу тада узети активно учешће на тој седници. Свако од њих има легитимно право да изнесе примедбе и то јесте место за расправу те врсте. На крају, или на почетку, ми смо у јануару ове године усвојили спортску политику клуба, на предлог нажалост покојног спортског директора Милана Косановића и надам се да ћемо моћи да видимо докле смо у томе стигли, наравно уз извештај о финансијском пословању и свему осталом.


Нико не може да буде задовољан

Војводина није добро ушла у нову сезону и не бележи резултате који су у складу с њеним именом и угледом који има у српском фудбалу.

- Нико не може да буде задовољан када Војводина не побеђује све ривале редом, али морамо да будемо свесни неких објективних околности – нагласио је председник Скупштине новосадских црвено-белих. – То је, пре свега, подмлађивање тима којем смо тежили. Ипак, то је питање за нашег тренера Славољуба Ђорђевића и спортског директора Љубишу Дунђерског.


На питање када може да се очекује најављена седница Скупштине, Милан Н. Ђукић је одговорио:

- Надам се ускоро, пошто претпостављам да око тога имамо некакав консезус. Неодговорно би било да говорим о роковима, али то може да уследи на предлог чланова Скупштине, као и Управног одбора, јер је то њихово право. ФК Војводина је озбиљна инстуција овог друштва и треба да се расправе те ствари и да постигнемо јединство око онога што је највиши интерес, а то јесте наш клуб.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести