Васa Пушибрк: Садржајна и успешна година, увек може више и боље

Ветерани Фудбалског клуба Војводина током 2019. године били су веома вредни и имали су доста активности.
ФК Војводина/Васа Пушибрк
Фото: ФК Војводина/Васа Пушибрк

Предвођени председником Удружења Васом Пушибрком, одиграли су већи број утакмица с ветеранима других клубова, обележили важне датуме из историје клуба, а били су агилни и у пружању помоћи својим социјално угроженим и болесним саборцима.

- На основу нашег Правилника о хуманитарним питањима, помогли смо онима који имају здравствене проблеме или примања која им не омогућују пристојан живот - рекао је Васа Пушибрк. - Обезбедили смо и комплетна финансијска средства за сахрану бившег играча Драгана Бошњака, а помогли смо у обезбеђивању средстава за пред и постоперативне захвате за наше чланове Бранислава Вељковића и Васу Рутоњског. На достојанствен начин опростили смо се од легенди клуба које су нас напустиле у 2019. години - Драгана Бошњака, Милета Миливојевића, Јове Коврлије и Александра Ћосића, а на пригодан начин обележили смо и петогодишњицу од смрти Илије Пантелића. Уз све наведено, радили смо на промоцији нашег клуба,обележили смо 105 година од оснивања Војводина и 30 година од како је освојена друга титула првака државе.


Две утакмице нису одигране

Први човек Удружења ветерана посебно је подвукао следеће:

- Изузетно нам је жао што нисмо успели да одиграмо утакмицу с ветеранима Слободе из Тузле, поводом прославе 30 година од освајања наше друге шампионске титуле. Исто тако, у плану нам је било да гостујемо у Бегечу и одиграмо сусрет с тамошњом Бачком, који је прославио 90 година од оснивања.  Потрудићемо се да се с Тузлацима и Бегечанима сретнемо наредне године и исправимо тај “минус” - казао је Пушибрк.


Рекосмо, екипа ветерана одиграла је већи број утакмица с вршњацима из других клубова.

- Наша такмичарска екипа одиграла је девет сусрета, а значајно је то што смо, први пут у историји, два пута снаге одмерили с београдском Црвеном звездом. Посебно пријатно за све нас било је одигравање утакмице у Лесковику код Ниша, где је ФК “Стеван Нештицки” прославио 50 година постојања.  То гостовање остало нам је у незаборавном сећању, због исказане пажње према нашем клубу и нама. Састали смо се и с ветеранима Слоге из Вогња, Полета из Сивца, Борца из Старчева, Слоге из Марадика, Рудара из Врдника и Јадрана из Голубинаца.

Ветерани су учествовали и у организацији 37. меморијалног турнира “Стеван Нештицки”.

- Финансијски и организационо помогли смо одржавање овог лепог и значајног пионирског такмичења. Одржали смо и редовну скупштину Удружења, а, у сарадњи с руководством клуба, у новембру је први пут организован Дан сећања и захвалности, посвећен свима онима који су део својих живота уткали у Вошу и помогли да она постане клуб какав је данас. Било је ту још активности, јер смо за наше чланове обезбедили дресове, шалове и заставице, мајице и да не ређам даље. Све у свему, мислим да је година за нама била садржајна и успешна и да морамо да будемо задовољни свим оним што смо урадили, иако смо свесни да увек може и више и боље.

О плановима за 2020. годину Пушибрк је рекао:

- Наше активности, између осталог, биће усмерене на припрему за оснивање музеја ФК Војводина, као и на писање и издавање књиге о историји нашег клуба - најавио је Пушибрк.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести