Василијадис: Биће фудбалски Грегзит ако се наставе нереди 

АТИНА: Заменик министра спорта у Влади Грчке Јоргос Василијадис изјавио је да је спреман за сценарио "Грезгит", односно да Међународна фудбалска федерација (ФИФА) избаци репрезентацију Грчке и клубове из свих такмичења само да би се смирила ситуација у тој земљи.

Грчка Влада зауставила је такмичење у првенству после хаоса у Солуну на мечу ПАОК-а и АЕК када је власник црно-белих Иван Савидис, револтиран поништеним голом његовом клубу, улетео на терен наоружан да се обрачуна са судијом.

"Уколико се не предузму обавезе и створи нови регуларни оквир доћи ћемо до краја грчког фудбала. Нећемо да ризикујемо јавни ред и сигурност. Хајде да направимо Грегзит у фудбалу, није ме брига. Морају да се прихвате казне и за запаљиве изјаве. Сви сносимо одговорност", рекао је Василијадис, а преноси грчка Газета.

Јавност у Грчкој тражи и оставку Василијадиса који демантује да је држава правила грешке.

"Позвали смо релевантне фудбалске организације да преузму одговорност и пронађу решење. Нисам министар фудбала, већ спорта. Борио сам се да редовне судије доносе одлуке, али УЕФА није дала, све до сада".

Како је навео, власник ПАОК-а Иван Савидис за инцидент на стадиону Тумба требало би да буде санкционисан огромном новчаном казном.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести