ВЕЧЕРАС НА КАРАЂОРЂУ Воша спремна излази на црту лидеру

НОВИ САД: У дербију 26. кола Суперлиге, на стадиону “Карађорђе”, снаге ће одмерити Војводина и Црвена звезда, што је чињеница која, сама по себи, представља најбољу позивницу за навијаче два наша велика клуба.
Jovancic i radonjic JGrlic
Фото: Јелена Грлић

Због тога се очекује да ће значајан број гледалаца испунити трибине, настојећи да увелича утакмицу и помогне својим миљеницима да остваре спортски циљ.

Усуђујемо се да приметимо како је изазов за Новосађане много већи, јер се налазе на (пре)скромној осмој позицији на табели, а желе много више од тога - да стигну до Европе. С друге стране, Звезда је лидер који је далеко побегао најближим пратиоцима, релаксираније може да чека почетак утакмице, али далеко од тога да њени фудбалери у Нови Сад не стижу с победничким амбцијама.

Јуче је ФК Војводина прославио 104. рођендан и у светлу овог јубилеја излагање пред дерби почео је шеф струке Илија Столица.


Дуел слављеника

Пре неколико дана 73. рођендан прославио је ФК Црвена звезда, а јуче је 104. годишњицу обележио и ФК Војводина. Вечерашњи дерби, дакле, представљаће и дуел слављеника, што ће, убеђени смо, мотивисати велики број гледалаца да дође на трибине “Карађорђа” и у духу спорта и витештва бодри своје љубимце.


„Велика је ствар бити део овако великог и традицијом пребогатог клуба.То све нас додатно обевзује да и у дуелу с Црвеном звездом,као и у свим осталим утакмицама које су пред нама, пружимо максимум, играмо добро и идемо ка зацртаном циљу. Београђани имају фантастичан тим, одличан стручни штаб, организовани су и снажни као клуб, што најбоље показује огромна разлика коју су створили у односу на остале екипе у нашој лиги. Звездине игре у Европи су све љубитеље фудбала у нашој земљи учиниле поносним и јасно је да нам неће бити лако. Ипак, Војводина расте из утакмице у утакмицу, мислим да је на добром путу и биће ово прави тест за нас“, казао је Столица.

У новосадску екипу се, после издржане казне због жутих картона, враћају Лазар Арсић и Стефан Михајловић, док ће у Шапцу искључени Никола Антић бити ван строја још у овом сусрету.

„Даниел Аврамовски је почео да ради с екипом, али још увек није спреман да конкурише за тим. Арсић и Михајловић се враћају и на свима нама је да се потрудимо како бисмо пружили добру партију. Ипак, у игри су “само” три бода, а црта се подвлачи тек на крају првенства. Желимо да ревитализујемо наш клуб, а то ће уследити кроз наступе у Европи и убеђен сам да смо на добром путу да се за тај циљ изборимо. Позивам навијаче да дођу у што већем броју на “Карађорђе”, јер ће присуствовати фудбалском празнику, а ми ћемо се потрудити да достојно представљамо наш клуб“, најавио је стратег новосадског тима.


Терен спреман за дерби

Сведоци смо да су прва три кола пролећног наставка такмичења у Суперлиги одиграна по изузетно тешким и блатњавим теренима, па је логично било интересовање новинара какво је стање с травњаком на “Карађорђу”.

„Људи који одржавају наш стадион максимално су се потрудили да припреме терен за дерби“, рекао је Столица: „Време је у протеклом периоду било веома лоше, на то, наравно, нико од нас не може да утиче, па је трава била изложена снегу и великој количини воде. Уз све, прогноза је да ће и данас падати киша и јасно је да травњак неће бити идеалан за игру. Међутим, какав год да буде, наш терен биће бољи од 90 посто игралишта у Србији.“


Голман Емил Роцков, један од стубова екипе, који је на ступцима јучерашњег “Дневника” говорио о дербију, на размишљања тренера Столице је додао:

„Леп изазов је пред нама и он просто захтева од сваког појединца да пружи максимум. Жеља нам је да уђемо у серију победа и чини ми се да лепше прилике за њен почетак нема од дербија. Драго ми је и поносан сам што је ФК Војводина прославио рођендан и тај јубилеј је и најбоља позивница навијачима нашег тима да дођу у лепом броју, како бисмо сви заједно јавност подсетили колико је Воша велика. У сваком случају, даћемо све од себе и орни и мотивисани дочекујемо утакмицу“, поручио је Роцков.

Пред публиком је прилика да присуствује веома занимљивој утакмици, у којој оба тима за циљ имају победу. Сусрет на “Карађорђу” почиње у 18 часова, уз ТВ пренос на каналу Аренаспорта 1. Улазнице ће моћи да се купе на главној благајни између 13 и 18 часова (Запад), док ће се карте за Југ, где ће бити смештене присталице гостујућег тима, у истом периоду продавати на благајни на јужној трибини (поред некадашњих тениских терена). Улазнице за Север ће моћи да се пазаре у просторијама навијачке група Фирма на северној трибини, од 15 до 18 часова. Цена карата износи 500 динара (Запад), 400 динара (Југ) и 100 динара (Север). Карте за Исток неће бити у слободној продаји,  већ су подељене новосадским основним школама, учесницама акције  “Један за све” - Лига основних школа. На овај сектор стадиона, уз школарце, моћи ће да уђу и власници сезонских карата за Исток ФК Војводина.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести