Велике амбиције новосадског лигаша Јединства из Руменке

Након јесењег дела Новосадске лиге и освојеног десетог места током зимске паузе дошло је до значајних промена у Јединству из Руменке.
Fudbaleri Jedinstva iz Rumenke/FK Rumenka
Фото: ФК Руменка/Фудбалери Руменке се надају успешним пролећним издањима

Изабрано је ново руководство на челу са председником Марком Јовановићем,  који је најавио стабилизацију клуба на свим нивоима и велика улагања у инфраструктуру.

-  Од првог дана именовања нове управе кренули смо,  уз помоћ градских структура, да клуб са традицијом од 86 година подигнемо на виши ниво. У плану је да извршимо комплетно реновирање терена, да урадимо  адекватну дренажу, да поставимо нови травњак и заливни систем. Конкурисали смо и за средства за изградњу трибина, надамо се повољном исходу. Уз сва ова позитивна  дешавања, највећи добитак за клуб је што смо за тренера изабрали  амбициозног Владимира Шпоњу, који је из више разлога емотивно везан за Јединство - истакао је Јовановић.

Шпоња  добро зна да се прихватио озбиљног задатака, али се не боји изазова.

- Почаствован сам позивом и речима председника. Даћу максимум да Јединство буде прави пример клуба у експанзији. Заједно са играчима имаћу врашки тежак задатак да на пролеће изборимо место у средини табеле, али никада се нисам бојао изазова и зато се надам се успеху-  поручио је Шпоња.

Прозивци  је присуствовало 25 играча.

-  Морамо се добро припремити за пролећна искушења обзиром на мршавих 13 бодова на конту. Добро смо сагледали играчки кадар, уз староседеоце: Стаменковића, Ђекића, Вучићевића, Китића, Бакића, Зељковића, Радина, Митровића, Станара, Марића, за стартере ће конкурисати и појачања: Шодић (Сусек),Родић (Обилић,Змајево), Гаџић, Ћетковић, Пекић, Костуранов, Берић (Татра), Стојановић и Бичкаи (Нови Сад). Првом тиму смо прикључили неколико омладинаца. Већину новајлија сам тренирао у Кисачу, верујем да ће уз играче који су изнели терет јесени бити права освежења и да ћемо испнити  оно што је агилна управа ставила пред нас. Списак новајлија није завршен, у преговорима са још тројицом играча.

Руменчани ће до наствка првенствене трке одиграти више утакмица.

- Задовољан сам како играчи тренирају и сем ситних повреда и умора немамо проблема. Да бисмо се ваљано уиграли, одиграће- мо више утакмица, а ривали ће нам бити новосадска Црвена  звезда, Цемент, Хајдук, Југовић, Фрушкогорац и ЖСК из Жабља. Уверен сам да ћемо 24.марта утакмицу са Милетићем дочекамо у правој форми, најавио је Шпоња.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести