Велики корак Инђије ка Суперлиги, савладан Динамо из Врања (3:0)

У веома занимљивој и борбеној уткамици, у баражу за улазак у Суперлигу, фудбалери Инђије су на свом терену савладали Динамо из Врања резултатом 3:0 (3:0) и тиме направили велики корак ка фудбалској елити Србије.
fk indjija FB
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Инђија - Динамо (В) 3:0 (3:0)

ИНЂИЈА: Градски стадион, гледалаца 3000, сдуија: Васић (Нови Жедник), стрелци: Рогач у 4. (из пенала), Димитров у 22. Димитријевић у 32. минуту. Жути картони: Ожеговић, Мацукас, Н. Стевановић (Динамо). Црвени картон: Мацука (Динамо), искључен: тренер Динама Антић. .

ИНЂИЈА: Прековић 6, Димитријевић 7, Враштановић 7(Бањац), Бјеличић 7, Димитров 7(Максимовић), Илић 7, Андрејић 7, Анђелковић 7, Рогач 7, Бађи 8 (Дамњановић), Видић 7.

ДИНАМО: Лакић 6, Н. Стевановић 6(Антић), Весковац 6 (Недељковић 6), Димитров 6 (карапанyић), Јовановић 6, Гашић 6, Мацукас 6, Ожеговић 6, М. Стевановић 6, Павишић 6, Поповић 6.

У првој утакмици баража за пласман у Суперлигу Србије Инђија је на свом стадиону убедљиво савладала Динамо из Врања, као плод много боље игре. Домаћини су били много конкретнији и заслужено славили.

Кренуло је жустро, већ у 4. минуту Инђија је повела голом Рогача из једанаестерца. Свему је претходио фаул Павишића у свом казненом простору.У првом  покушају ударац Рогача је голман Лакић одбранио, али како је изашао чак пет метара испред гола, судија је поновио ударц с беле тачке и Рогач је био прецизан.

Само мало потом - умало изједначење. После слободног ударца са десне стране Павишић је шутирао главом, а лопта погодила стативу. И поред тога што су ривали били мотивисани Инђија је била много боља екипа. Деловала је озбиљно, била организована, лепо је градила своје акције. Домаћа екипа играла је високи пресинг који је терао Врањанце на доста грешака. Гости иначе по опредељењу врло офанзивни нису се у томе снашли и као плод нервозе зарадили су врло брзо три жута картона. Одлична игра Инђије се исплатила и у 22. минуту када је Димитров повисио на 2:0. Одлично га је у шеснаестерцу послужио Андрејић и погодак је био неминован. Гости се нису предавали па су имали прилику преко Поповића који је погодио пречку, а скоро сваки излазак напред Врањанаца Инђијци су кажњавали поготком. У 32. минуту Бађи је на десној страни проиграо Димитријевића који се стуштио у шеснаестерац и постигао гол. Бађи се поигравао са одбраном гостију и опет наместио шансу Димитријевићу, али је овај био непрецизан.

Нервоза Врањанаца достигла је врхунац почетком другог полувремена када је због  црвеног картона Мацукас морао да напусти игру, а потом је због непристојне гестикулације на трибине послат и дренер Динама Драган Антић. Бројчано надмоћнији домаћи имали су одмах велику шансу преко Видића, али је нису искористили.

До краја утакмице Инђија је могла да постигне још неки гол, али остало је великих 3:0, пред реванш у недељу у Врању.

И. Лазаревић

Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)

 

Фото: Дневник (Филип Бакић)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести