Веселиновић цитирао Селимовића: Нада је јача од искуства

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић, пред меч првог кола квалификација за Лигу Европе против Банантса на свом терену, рекао је да оба тима имају пођеднаке шансе за пролаз даље и да ће утакмица бити неизвесна.
cukaricki
Фото: FK Čukarički

"Момци су вредно радили и ја сам задовољан односом и радом играча. Сутра треба да се покажемо у добром светлу. Екипа се мало разликује од прошлогодишње, али жеља ми је да сутра игром посаљемо поруку трибинама. Играмо против квалитетне и искусне екипе, која годинама игра европско такмичење, има бивше и садашње А репрезнтативце Јерменије, уз доста странаца", рекао је Веселиновић новинарима на конференцији за медије.

Он је додао да је план Чукаричког да утакмицу усмеру у правцу који одговара екипи са Бановог брда.

"Наглашавам да је Банантс искусна екипа, а с друге стране је наша младост и мотив. Искористићу мисао Меше Селимовића из Тврђаве "Нада је јача од искуства". Сигуран сам да ће момци дати све од себе да се представимо у најбољем светлу".

Веселинвић је истакао да ће му бити задовољство ако Чукарички добрим резултатима у Европи допринесе српском фудбалу.

Упитан којим би резултатом био задовољан после првог меча, Веселиновић није хтео жеље или било шта да обећава.

"Сигуран сам да нас очекује неизвесна утакмица. Прво полувреме је сутра на нашем стадиону, а друго у Јеревану. Биће изазов свих 200 минута који нас очекују. Сваки резултат је активан и последњим звиждуком у Јеревану ће се решити. Морамо да будемо професионални, концентрисани и обазриви, а не бахати. Морамо да поштујемо сваког противника. Са друге стране, треба да искористимо наш квалитет. Не бих превише да обећавам", рекао је Веселиновић.

Он је додао и да екипа Банантса не подсећа на источноевропски, односно постсовјетски фудбалски тим, већ да форсира фудбал који се игра на Принејском полуострву.

Први меч између Чукаричког и Банантса игра се сутра на Бановом брду од 20.30.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести