Веселиновић: Ово није збогом, већ само привремени растанак

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић сутрашњом утакмицом против Радничког у Нишу, ставиће тачку на свој боравак у клубу са Бановог брда.
Aleksandar Veselinović/J.Grlić
Фото: Ј.Грлић/Александар Веселиновић

Веселиновић је прихватио понуду од Ал Дафре из Уједињених Арапских Емирата, где ће отпутовати у среду, а Брђане ће у будућности водити досадашњи помоћник Душан Ђорђевић.

"Иако је већ све завршено са мојим новим тимом, имам обавезу и то је била моја изричита жеља, да водим екипу у Нишу. Причао сам са тамошњим газдом клуба, замолио га да има разумевања, годину и по дана сам на Бановом брду, а пред нама је веома важна утакмица. Апелујем на играче да будемо максимални и да забележимо позитиван резултат у Нишу, у утакмици која би могла много да значи клубу ", рекао је Веселиновић за клупски сајт.

Он се захвалио челницима Чукаричког који су му изашли у сусрет и омогућили му да настави са тренерским радом у иностранству.

"Завршавам, надам се, прву епизоду у Чукаричком. Ово није збогом, ово је само привремени растанак са клубом. Чини ме поносним што сам био део ове породице, сигурно бих био сиромашинији и као човек и као тренер да нисам био овде. Уједно, фасциниран сам на који начин сам разговарао са власником клуба Драганом Обрадовићем и његовим првим сарадницима у моменту добијања понуде из Емирата. Речи које су ми они упутили и начин на који су ми изашли у сусрет, сваког човека треба да чине поносним. Много ми је драго због тога", рекао је Веселиновић и додао да је Чукарички још једном показао своју величину.

"Растали смо се у нади да је ово само привремено. Речи господина Обрадовића да су врата клуба за мене широм отворена значе ми више од свих пехара. Чукарички је дубоко у мом срцу, осећам се као велики навијач клуба".

Признао је Веселиновић да је понуда из УАЕ стигла изненада, уједно се захвалио и претходном шефу струке Ал Дафре Вуку Рашовићу, који је са тим тимом правио одличне резултате.

"Што се тиче понуде из Уједињених Арапских Емирата, она је и за мене изненађујућа. У Ал Дафри су ми казали да прате мој рад у последњих пет година, још од времена кад сам радио у Литванији. Радује ме да је шеикова жеља била да ја будем нови тренер клуба, иако је било оних са бољим реномеом, са богатијим „си-вијем“. Морам да искористим прилику да се захвалим претходном шефу Вуку Рашовићу уједно и свим тренерима са ових просотра. Вук је направио фантастичне резултате, отворио је врата својим сународницима и о томе ћу морати да водим рачуна у будућности. Најискреније, оваква понуда се не добија често", рекао је Веселиновић.

Меч између фудбалера Радничког и Чукаричког игра се сутра од 16 сати.

"Желим Чукаричком да оствари све своје циљеве, а овом приликом подсећам да је први следећи изазов утакмица са Радничким. Чињеница је да имамо пет стандардних играча који су ван строја, али морамо да се стиснемо и да одиграмо на високом нивоу предстојећи меч против врло квалитетног ривала", закључио је Веселиновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести