Весић о Звездином тенку: Не очекујем реакцију УЕФА

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да не види разлог зашто би постављени тенк испред стадиона "Рајко Митић", са обележјима Црвене звезде, вређао било кога и поручио да сличних примера има у великим европским клубовима попут лондонског Арсенала и московског ЦСКА.
1
Фото: Fejsbuk Crvena zvezda

Не видим зашто би макета тенка било кога вређала и не знам зашто би Европска фудбалска унија (УЕФА) реаговала на тако нешто", изјавио је Весић за Радио Слободна Европа.

Бивши функционер Црвене звезде, попут министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, истиче да је испред Звездиног стадиона макета тенка.

"У Европи имате фудбалске клубове као што је Арсенал, који у свом грбу има топ, и ЦСКА на чијем стадиону у Москви стоји тенк, јер је то некада био армијски клуб, и нико се због тога не вређа. Апсолутно не видим никакав проблем у томе, нити мислим да Звезда може да буде санкционисана од стране УЕФА, мада је то питање за клуб", рекао је Весић.

Весић је навео да Град Београд нема надлежност над простором на ком је тенк постављен и да није јавни простор, већ припада фудбалском клубу Црвена звезда.

На новоизграђеном навијачком платоу испред северне трибине, где су смештене најватрије присталице црвено-белих током утакмица, јуче је постављен тенк и касније "украшен" бојама клуба пред реванш меч против Јанг Бојса у Београду за Лигу шампиона.

Тенк, који је често био симбол навијача Црвене звезде уз пароле "Звездина машина" и "Северна армија", безопасан је, јер су, према наводима Министарства одбране, са њега скинути или онеспособљени сви елементи за ватрена дејства и покретање, а нема ни мотор и трансмисију, цев је заварена, а нишанске и оптичке справе су скинуте, па је у садашњем стању, изложени тенк макета и музејски експонат. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести