Вести: Нова оптужница за Мамића, Динамо оштећен за 18,8 милиона

ЗАГРЕБ: Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) подигла је нову оптужницу против Здравка Мамића због сумње да је извукао новац из загребачког Динама.
vesti
Фото: Dnevnik.rs

УСКОК, поред незванично првог човека клуба и хрватског фудбала, терети још Мамићевог брата Зорана и сина Марија, као и Дамира Врбановића, Сандра Стипанчића, Игора Кроту и Никија Вуксана.

Како је саопштио УСКОК, они се налазе под сумњом да су направили неколико казнених дела у периоду од децембра 2004. до 2015. године, преко компанија из Швајцарске, Велике Британије, Светог Винсента и Гренадина, Белизеа, Хонг Конга, и Уједињених Арапских Емирата склапањем уговора о преузимању непостојецих дуговања ФК Динамо према играчима приликом трансфера.

На рачуне иностраних друштава укупно је неосновано плаћен износ од најмање 18,8 милиона евра, 500.000 британских фунти и 200.000 долара.

Уз наведено, Динамо је неосновано обавезан за плаћање додатног износа од још 7,3 милиона евра.

Донарума остаје у Милану

Thumbnail

МИЛАНО: Најталентованији голман на свету Ђанлуиђи Донараума договорио је све са Миланом и потписаће нови вишегодишњи уговор са клубом, преноси Газета дело спорт.

Како се наводи, откупна клаузула износиће 70 милиона евра, што је компромисно решење пошто је менаџер Мино Рајола тражио да износи 100, а Милан првобитно хтео 50 милиона.

Уједно, Милан је довео и Антонија, брата Ђанлуиђија, који је такође голман и претходно је бранио у грчком Астерасу.

Интер тражи Матића, чека га до краја августа

МИЛАНО: Италијански Интер ушао је у трку за потпис фудбалера Челсија Немању Матића, преноси Коријере дело Спорт.

Челници Интера "опипали су пулс" у лондонском клубу, речено им је да српски репрезентативац кошта 40 милиона евра, што је много за "нероазуре" и планирају да спусте цену.

У Интеру верују да ће обештећење за Матића бити мање како се буде ближио крај летњег прелазног рока, па ће касније бити спремни да реагују.

Матић је имао договорен трансфер у Манчестер Јунајтед, постао би најскупље плаћени српски фудбалер у историји, али је Челси стопирао посао када им је клуб са Олд Трафорда узео Ромелуа Лукакуа из Евертона.

Матић се пре Интера доводио у везу и са шампионом Италије Јувентусом, док би у случају да пређе у Интер наставио низ српских фудбалера који су играли у том клубу након Владимира Југовића, Синише Михајловића, Дејана Станковића, Здравка Кузмановића и Немање Видића.

Руни: Преко Евертона да се вратим у репрезентацију Енглеске

Thumbnail

ЛИВЕРПУЛ: Искусни нападач Вејн Руни верује да ће повратком у Евертон и добрим играма поново заслужити позив у репрезентацију Енглеске.

Руни, са 53 гола најефикаснији у историји "Гордог Албиона", није играо за Енглеску од прошлог новембра у меча против Шкотске, пре свега јер је изгубио минутажу у Манчестер Јунајтеду.

"Као што је познато, волим да играм за репрезентацију. Селектор Саутгејт је донео одлуку, као и менаџер Јунајтеда Мурињо... Нисам био на нивоу на којем сам навикао и мислим да не можеш да играш за државни тим уколико ниси стандардан у клубу. Речено ми је да ћу се вратити када будем опет играо, врата су ми отворена", рекао је Руни.

Репрезентација је била и један од разлога зашто Руни није хтео да после Манчестер Јунајтеда прихвати богату понуду из Кине.

"Желим дрес Енглеске. Да сам отишао у Кину онда не би било ништа од тога. Није исправно да из Кине размишљаш о репрезентацији", закључио је Руни.

Руни је у недељу комплетирао повратак у матични Евертон након 13 година на Олд Трафорду, где је достигао висине и освојио све што се могло освојити.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести