Вести: Меси остаје у Барселони до 2021. године

БАРСЕЛОНА: Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси, након вишемесечних преговора, продужио је уговор до 2021. године, потврдио је данас каталонски клуб.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Меси ће 15. јула, када се врати са одмора, званично ставити параф на нову сарадњу са клубом са Ноу Кампа, уз излазну клаузулу од невероватних 300 милиона евра.

Меси је 2000. дошао у Барселону као 13-годишњак из Њуелс Олд Бојса и постигао све што је могао на клупском и индивидуалном плану, рекордних пет пута добијао је Златну лопту за најбољег играча, осам пута је био шампион Шпаније, четири првак Европе, а освојио је још 17 трофеја.

Са 507 голова на 583 утакмица најбољи је стрелац у историји гиганта из Каталоније, а тек му је 30 година и време да настави са померањем граница.

Коентрао као Марковић, на позајмици у Спортингу

ЛИСАБОН: Португалски фудбалер Фабио Коентрао, који је име стекао у Бенфики, одлучио је обуче дрес лисабонског ривала Спортинга, где стиже на једногодишњу позајмицу из Реал Мадрида.

Леви бек је после шест сезона на Сантијаго Бернабеуу морао бар привремено да оде јер није имао велику минутажу поред Марсела, а вероватним доласком Теа Ернандеза пао би потпуно у други план.

Он је 2011. године стигао у Мадрид из Бенфике као велико појачање за 40 милиона евра, али није оправдао толико уложени новац.

Коентрао је сада направио корак као српски фудбалер Лазар Марковић прошлог лета, када је након великог трансфера из Бенфике у Ливерпул, касније дошао у Спортинг на позајмицу.

Марковић се задржао само шест месеци, а као и Контрао, дошао је на инсистирање тренера Жоржа Жесуса који их је обојицу тренирао у Бенфики.

Витоло из Севиље, преко Лас Палмаса у Атлетико

ЛАС ПАЛМАС: Шпански фудбалер Витоло прећи ће из Севиље у мадридски Атлетико за 35,7 милиона евра, с тим да ће одмах бити прослеђен на позајмицу у Лас Палмас.

Витоло се враћа у матични клуб са Канарских острва јер Атлетико не може да га региструје због казне ФИФА, али само до почетка 2018. године када истиче санкција "јорганџијама".

Севиља није желела да се одрекне сјајног бочног нападача, али је Атлетико активирао откупну клаузулу и довео у своје редове шпанског репрезентативца.

Да је посао практично завршено потврдили су председник Лас Палмаса Мигел Анхел Рамирез и спортски директор Тони Круз.

"Витоло ће играти у Лас Палмасу до јануара, онда иде у Атлетико", поручио је Круз за радио Кадена Сер.

Витоло је био веома заинтересован за овакав сценарио, иако ће шест месеци играти у слабијој средини, али ће бар бити у родном месту.

Овај 29-годишњи фудбалер четири године провео је на Санчез Писхуану и добрим играма заслужио дрес репрезентације Шпаније, одигравши 11 утакмица, уз четири гола.

Савићевић још четири године на челу ФСЦГ

ПОДГОРИЦА: Прослављени југословенски репрезентативац Дејан Савићевић реизабран је на месту председника Фудбалског савеза Црне Горе.

Бивши фудбалер Црвене звезде и Милана акламацијом је добио подршку делегата на Изборној скупштини ФСЦГ да у наредне четири године настави са послом који обавља од 2001.

"Ову фунцкију доживљавам као велику част и обавезу. Пред нама је велики број обавеза које морамо испунити. Оваква подршка ми даје подстрек да радим на просперитету црногорског фудбала", казао је Савицевић, а преносе подгоричке Вијести.

Као први и основни циљ, Савићевић је поставио побољшање инфраструктуре на црногорским фудбалским теренима и нагласио да верује да репрезентација Црне Горе може да буде озбиљан кандидат за пласман на Свјетско првенство у Русији.

Гост Скупштине ФСЦГ био је бивши генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић, сада директор УЕФА за националне савезе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести