Вицешампиону Србије девето место у ЕМФ ЛИГИ ШАМПИОНА У РУМУНИЈИ у мини фудбалу

У Орадеи, граду у суседној Румунији, игра се турнир ЕМФ Лиге шампиона у мини-фудбалу, на ком учествује и вицешампион Србије, екипа Градске пивнице из Новог Сада. Поразом од чешког представника наш тим је почео такмичење у Д групи, али је потом остварио две победе, освојио прво место и пласирао се у осмину финала еминентног такмичења.
1
Фото: Моменат из утакмице с Грцима, фото: С. Миланов 

После тријумфа над мађарском екипом СПЦДСЕ од 2:1, пред капитеном Јованом Вуканићем и дружином пао је и представник Пољске Фирма ЗК Гржибовице Забразе. Резултат од 6:2 (3:0) за Градску пивницу не осликава верно све оно што се на терену збивало, јер су Новосађани на полувреме отишли с убедљивим вођством од 3:0. Голове су постигли Радоја у 5, Радаковић у 6. и Вујовић у 18. минуту и чинило се да победа неће доћи у питање.

Међутим, Пољаци су најпре смањили вођство, а онда је Ђорђе Радаковић добио за три минута два жута и директни црвени картон, а тим Фирме ЗК Гржибовице, из пенала који је том приликом досуђен, стигао је на гол заостатка. Уследила је грчевита одбрана српске екипе с човеком мање у пољу у наредних пет минута, да би у финишу, ипак, она додала гас и, другим голом Вујовића у 32, а онда и Остојића у 39. и Бурсаћа у 40. минуту, стигла до тријумфа и првог места у групи.

У осмини финала ривал Градској пивници била је екипа Магуфане из Атине. Овог пута, нажалост, екипа из Српске Атине није успела да начини корак више и уђе у четвртфинале. Грци су добили прво полувреме с великих 3:0, а у наставку су ту предност и повећали. Тек онда је Вуканић (34. минут) постогао први, а минут касније Остојић други гол за наш тим. Грци су реаговали, два пута савладали голмана наше екипе, а у 40. минуту Бурсаћ је само ублажио пораз – 3:5.

Екипа из Србије на крају је заузела 9. место у овогодишњем издању ЕМФ Лиге шампиона.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести