Влада одсвирала крај фудбалског првенства Холандије

АМСТЕРДАМ: Ова фудбалска сезона у Холандији суштински је окончана данас, након што је влада продужила забрану одржавања важних и великих јавних догадаја до 1. септембра, саопштио је Холандски фудбалски савез (КНВБ).
ajaks, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong)

Холандски премијер Марк Руте забранио је данас манифестације, које укључују професионалне спортске догађаје и музичке фестивале до 1. септембра, како би се спрецио поновни пораст инфекција корона вирусом.

"Ниједан професионални фудбал не може се играти, чак и без публике, до 1. септембра. Као резултат тога, одбор професионалног фудбала намерава да не настави да игра лигу 2019/20", саопштио је КНВБ, пренео је Ројтерс.

На основу данашње одлуке владе, КНВБ ће се консултовати са УЕФА, која подстиче земље чланице да покушају да заврше своје сезоне.

Холандија тако прати суседну Белгију, која је већ отказала сезону, али су наишли на критике УЕФА-а, која их је упозорио да можда неће моћи њихови клубови да играју европска такмичења наредне сезоне.

"Фудбал под окриљем КНВБ-а неће се играти све док га влада не оцени сигурним", додаје се у саопштењу КНВБ-а.

Број потврђених слуцајева ЦОВИД-19 у Холандији порастао је у протекла 24 сата за 729, на 34.134, саопштиле су у уторак здравствене власти са 165 нових смртних слуцајева, па је укупан број умрлих 3.916.

Руте продужио до 1. септембра забрану великих скупова

ХАГ:  Холандски премијер Марк Руте данас је због пандемије корона вируса продужио за три месеца, до 1. септембра, забрану великих јавних скупова, као што су музички фестивали и спортске утакмице.

Руте је рекао да ће забрана рада за ресторане и барове остати на снази најмање до 20. маја, преноси АП.

"Боље је сада бити опрезан, него касније се кајати", рекао је Руте у обраћању нацији.

Број потврђених смртних случајева у Холандији повезаних са корона вирусом од почетка пандемије је 3.916, а како наводи АП, холандске власти сумњају да је тај број већи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести